Tatal atacatorului din Tunisia: Extremistii “I-AU DISTRUS CREIERUL FIULUI MEU”

Extremistii islamisti ”I-AU DISTRUS CREIERUL FIULUI MEU”, a afirmat Abdul-Hakeem REZGUI, tatal lui Seifeddine Rezgui, care vineri a ucis 38 de persoane in statiunea turistica tunisiana Sousse, relateaza luni publicatia britanica The Telegraph.

Abdul-Hakeem Rezgui a stat doua zile in arestul politiei din Tunis, fiind interogat in legatura cu atacul sangeros comis de fiul sau.

”Acesti oameni i-au distrus creierul fiului meu cu IDEI SI GANDURI GROAZNICE. Nu stiu ce sa spun, nu stiu nimic. Nu am stiut ce face, asta am spus si politiei si asta va spun si dumneavoastra. Oamenii continua sa imi ceara informatii si nu stiu ce sa le spun, am fost total surprins de stirea despre ce a facut fiul meu. Ma intorsesem de la serviciu la 11:30 a.m., lucrez la Caile Ferate. M-am dus sa ma culc pentru ca este Ramadanul si tin post; apoi, la 4:00 p.m., politistii au venit la mine acasa si au zis ca trebuie sa merg cu ei. I-am intrebat care este motivul si mi-au raspuns: ‘Nu ai vazut stirile?’; atunci am aflat. Am fost socat, desigur, nu am realizat ce s-a intamplat. ‘Fiul meu merge la universitate si este bine’, asta este tot ce stiam”, a declarat Abdul-Hakeem Rezgui.

CITESTE SI: ATAC ARMAT TUNISIA: BILANTUL PROVIZORIU a ajuns la 37 de MORTI si 36 de RANITI. Cine este AUTORUL ATENTATULUI. UPDATE

Unul dintre colegii de facultate ai lui Seifeddine Rezgui (in varsta de 23 de ani) a spus ca acesta se comporta normal si era un student foarte bun. Dar, in atitudinea sa s-a produs o schimbare dupa ce a inceput sa petreaca tot mai mult timp alaturi de un grup de musulmani salafisti, care promoveaza jihadul. El a devenit foarte apropiat de liderul acestui grup, Rashed.

Rauf Alsaaidy, asistent al secretarului general al Uniunii Generale a Studentilor Tunisieni de la Universitatea Sfax, a declarat ca Seifeddine Rezgui facea parte din alt sindicat studentesc ce avea legaturi stranse cu FRATIA MUSULMANA.

“Era un baiat normal in primul an de facultate, potrivit colegilor lui. Era foarte constiincios pana a aderat la sindicatul studentilor islamici. Obisnuia sa sprijine si sa participe la campania islamista a alegerilor studentesti si sa participe la dawah (predicarea islamului) in corturile din fata universitatii. Treptat, el s-a rupt complet de universitate. S-a inscris la master in octombrie 2014, dar nu a urmat niciun curs”, a explicat Rauf Alsaaidy.

Pagina de Facebook a lui Seifeddine Rezgui continea un amestec de referiri la echipa de fotbal favorita, Real Madrid, si la sprijinul sau pentru organizatia Statul Islamic, alaturi de cateva inregistrari video propagandistice, adauga publicatia citata.