Taxa auto a fost suspendata prin decret de Basescu. Restituirea taxei, doar pentru cei care cunosc legea!

Taxa auto a fost suspendata! Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, un decret privind suspendarea taxei auto, proprietarii de autovehicule care au platit-o deja urmand a-si primi banii inapoi.

Eliminarea taxei auto este o veste buna pentru soferi, insa atentie. Din ianuarie 2013 se va introduce taxa de mediu, care practic va inlocui taxa auto. Pana atunci, cei care au platit taxa auto pot cere restituirea acesteia. Victor Ponta declara, in vara, ca statul roman are de platit romanilor 400 milioane de euro incasati ilegal in 2011 de catre Guvernul Boc, sub forma taxei auto.

Proiectul de lege prevede ca banii pe taxa auto se vor restitui doar celor care depun o cerere in acest sens la administratia financiara.Taxa auto 2013 vs taxa de mediuGuvernul a anuntat ca taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita, de la 1 ianuarie 2013, cu o taxa de mediu, care va fi calculata in functie de nivelul de poluare.”Taxa auto trebuia sa fie o taxa de protectie a mediului, insa cum nu a fost asa si oamenii au platit niste bani care nu trebuiau, pentru bugetul pe 2013, se va veni cu o taxa de mediu care sa stabileasca niste standarde de bun-simt. Am facut un grup de lucru si, pentru bugetul pe 2013, trebuie sa venim cu o taxa de mediu, care sa stabileasca niste standarde de bun simt, nu poti sa ceri o taxa mai scumpa decat autoturismul, care sa arate cum se plateste si unde se duc banii”, a subliniat Ponta. Reamintim ca deputatii au aprobat, la inceputul lunii octombrie, o ordonanta de urgenta care vizeaza amanarea aplicarii taxei pana la 1 ianuarie 2013. Foto: Mondo News