TAXA DE ACCES in Parcul Natural Bucegi

Turistii care vor dori sa se plimbe prin Parcul Natural Bucegi vor trebui sa plateasca incapand de joi o TAXA DE ACCES in valoare de cinci lei.

Biletul de intrare in Parcul Natural Bucegi va putea fi achizionat de la intrarile principale, dar si prin SMS sau online. Rezervatia nu este ingradita, asa ca cei din conducere apeleaza la bunul simt al vizitatorilor, potrivit stirileprotv.ro. Rangerii vor patrula prin parc, iar cei prinsi fara bilet vor fi rugati sa achite taxa de cinci lei. Copiii pana in 15 ani sunt scutiti de taxa.

Conducerea rezervatiei sustine ca banii din bilete vor fi investiti in intretinerea parcului. Prin parc trec anual un milion de turisti.

“Aceasta taxa de vizitare e necesara pentru a intretine traseele, pentru a ecologiza zona, pentru a reface marcaje”, a spus Horia Iuncu, directorul Parcului Natural Bucegi.

Citeste si: Interventie pentru SALVAREA a patru turisti BLOCATI in Bucegi

La intrarea principala in parc din Busteni a fost inaugurat miercuri un centru modern de informatii. Investitia pe doua etaje a costat trei milioane de euro, fonduri europene, iar vizitatorii au la dispozitiie si o sala de vizitare a florei si faunei din Bucegi, dar si harti interactive 3D.

“Bucegi e inconjurat de statiuni, are 14 intrari. Busteni e poarta principala. E normal sa fie taxa pentru a fi intretinut locul”, a spus Cristian Goran, presedintele Consiliului Stiintific al Parcului.

Citeste si: Cod Galben de FURTUNA in Constanta si pe Valea Prahovei

Tichetul de intrare in parcul Bucegi va fi platit  o data pentru sezonul de vara si o data pentru cel de iarna, asa ca turistii nu vor fi nevoiti sa plateasca de fiecare data cand vin pe munte.

Sursa foto: romaniamegalitica.blogspot.com