TAXA DE AUTOSTRADA pentru soferii straini care conduc in Germania

Politicienii din Germania vor sa introduca o taxa speciala pentru soferii straini care folosesc autostrazile din aceasta tara.

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel si social-democratii din Germania au stabilit dupa mai multe runde de negocieri si discutii sa introduca o taxa speciala de autostrada pentru soferii straini. Planul guvernantilor germani a fost primit cu nemultumire de soferii din tarile vecine, scrie realitatea.net, acestia considerand ca astfel Germania submineaza libera circulatie.

Nouta taxa de autostrada pe care nemtii o vor introduce pentru soferii straini care conduc prin Germania va genera venituri de aproximativ 260 de milioane de euro anual, bani care vor fi folositi pentru imbunatatirea infrastructurii.

“Am transformat Europa intr-un loc in care traficul se desfasoara liber, iar acum il punem in pericol. Daca Germania introduce o astfel de taxa, alte tari i-ar putea urma exemplul, creand diviziuni si o posibila erodare a spiritului european”, a declarat Mike Pinckaers, purtator de cuvant al asociatiei soferilor olandezi, ANWB, aratandu-si astfel nemultumirea.

“Soferii germani platesc aproape peste tot in Europa, asa ca este corect ca si strainii sa plateasca o astfel de taxa de drum in Germania. Avem nevoie de noi surse de finantare pentru intretinerea infrastructurii rutiere”, a declarat Juergen Fischer, purtator de cuvant al Uniunii Crestin-Sociale, aliat al conservatorilor din CDU.

Sursa foto: realitatea.net