TAXA de TRECERE a podului de la FETESTI va putea fi PLATITA si prin SMS sau in BENZINARII

Guvernul a decis in sedinta de miercuri crearea unui sistem de plata alternativ pentru trecerea podului de la Fetesti, astfel ca taxa va putea fi achitata si prin sms sau in benizarii, potrivit Agerpres.

Hotararea vine in urma traficului intens inregistrat pe autostrada A2, care produce ambuteiaje la statiile de taxare de la podul Fetesti. Prin urmare doua dintre benzi vor fi utilizate pentru autovehiculele care platesc taxa, din timp, utilizand acest sistem, si una pentru plata in numerar.

Potrivit unui comunicat emis de Biroul de Presa al Executivului “cei care doresc sa evite oprirea la bariera, tariful poate fi achitat inaintea trecerii podului sau, cel tarziu, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii la distribuitorii autorizati de CNADNR: prin sms la numarul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone); statii de distribuire a carburantilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol si Mol)”.

CITESTE SI: TAXA pentru PODUL DE LA CERNAVODA, platita ELECTRONIC

Potrivit aceluiasi comunicat, plata prin sms se poate efectua numai pentru o singura trecere, iar tarifele sunt cuprinse intre 13 si 91 lei, in functie de tipul de vehicul. Amnezile pentru neachitarea acestui tarif se siuteaza intre 130 si 910 lei.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care inregistreaza numarul de inmatriculare, numar care va fi verificat in sistemul electronic al platilor, mai informeaza Guvernul.

Sursa foto www.fastautodeal.ro