Taxa pe nevasta nu este cuprinsa in scrisoarea de intentie cu FMI. Vezi pozitia MFP

taxa-nevasta-taxe-finante

Ministerul Finantelor Publice (MFP) precizeaza ca introducerea CAS si CASS pentru sotiile si copiii majori aflati in intretinerea angajatilor cu venituri mari sau a “taxei pe nevasta”, cum a devenit cunoscuta, nu este prevazuta in scrisoarea de intentie a Guvernului catre FMI.

“In ceea ce priveste informatia conform careia Guvernul si-a asumat in scrisoarea de intentie cu FMI introducerea CAS si CASS pentru sotiile si copiii majori aflati in intretinerea angajatilor cu venituri mari, MFP afirma ca informatia este complet falsa. O asemenea masura nu se regaseste in scrisoarea cu FMI”, explica Ministerul Finantelor intr-un comunicat de presa transmis Mondo News.

Totodata, MFP subliniaza ca scopul incheierii unui nou acord cu FMI nu este legat de introducerea unor noi taxe si impozite, iar continutul noii scrisori de intentie prevede o intreaga serie de masuri necesare realizarii reformelor din domenii precum sanatate, transporturi, absorbtia fondurilor UE sau continuarea restructurarii companiilor de stat.

“Scopul incheierii unui nou acord nu este legat de introducerea unor noi taxe si impozite. Continutul noii scrisori de intentie cu FMI prevede o intreaga serie de masuri necesare realizarii reformelor din domenii precum sanatate, transporturi, sectorul energetic, absorbtia fondurilor UE, continuarea restructurarii companiilor de stat etc. Aceste reforme vizeaza asigurarea echilibrelor macroeconomice sustenabile si continuarea cresterii economice”, se precizeaza intr-un comunicat al MFP.

Foto: Mondo News