Taxele scolare nu sunt o problema pentru Victor Ponta

Intr-o perioada in care ne sfatuieste pe toti sa strangem cureaua si incearca, din rasputeri, sa ne convinga ca taxa suplimentara pe carburanti este una absolut necesara, la fel ca si celelalte care vor da navala sa ne strice bugetele si dietele, premierul Romaniei isi permite sa-si trimita baiatul, pe Andrei Ponta, la Scoala Europeana din Capitala.

Acum, vorba aceea, fiecare dupa posibilitati, dar parca seamana totusi cu un gest de sfidare la adresa cetateanului de rand sa iti trimiti odrasla, fie ea si de prim ministru, la o scoala privata unde taxele de studii se apropie de 8 mii de euro anual.

Daca nu stiati, Victor Ponta scoate din buzunar exact 7.700 de euro pentru ca Andrei sa poata urma cursurile clasei a V-a. Problema este ca pana in prezent, premierul a cheltuit deja aproximativ 40 de mii de euro doar pentru fiul sau.

Citeste si: Victor Ponta, premierul care nu vrea niciodata nimic

Pentru anii scolari ce vor urma, taxele vor fi mai mari, astfel pentru 2014-2015 si 2015-2016, Ponta va trebui sa scoata din buzunar cate 8.500 de euro, iar pentru 2016-2017, cand Andrei Ponta va fi in clasa a VIII-a, costurile vor fi de 8.500 de euro plus o indexare de 3%.

Iar, daca premierul va dori va fiul sau sa faca liceul tot la Scoala Europeana, el va fi nevoit sa plateasca anual o taxa de peste 7.000 de euro.

Interesant este faptul ca Irina Octavia, mezina familiei Ponta, va incepe si ea in curand scoala, iar cheltuielile cu studiile se vor dubla. Noua nu ne mai ramane decat sa ne intrebam cum o putea face fata Victor Ponta acestor cheltuieli, tinand cont si de valul de scumpiri care vine peste noi de la 1 aprilie….. Poate il va ajuta Ghita ciobanul, un tanar intreprinzator care a invadat timp de cateva luni bune spatiul publicitar din mass media,  despre care am inteles ca este prieten la catarama cu juniorul Andrei….

Sursa foto: capital.ro