TAXIMETRISTII AMENINTA CU PROTESTE! NEMULTUMIRILE ACESTORA

Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti, se va intalni miercuri cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Operatorii de transport, membrii ai asociatiei considera ca a sosit momentul ca Primarul General sa intervina si sa i-a atitudine impotriva ilegalitatilor ce se petrec in acest domeniu de activitate.

Conform Asociatiei, motivul pentru care A.D.T.I a solicitat o intrevedere cu Primarul General al Capitalei consta in faptul ca PMB refuza prelungirea prin act aditional, contractul de atribuire in gestiune delegata a serviciului public local de transport in regim de taxi tuturor operatorilor de transport carora le-a fost atribuit acest serviciu public in 2009.

De asemenea, concurenta neloiala din domeniu creeaza mari probleme operatorilor de transport autorizati, preturile RCA, sumele uriase si abuzive pe care operatorii dispeceri le solicita de la transportatori, cartelizarea preturilor, i-a pus pe acestia in imposibilitatea de a-si putea vinde serviciile,situatia semnalata de ADTI este extrem de critica, majoritatea operatorilor de transport fiind adusi in pragul falimentului.

Printre nemultumirile taximetristilor se mai numara si lipsa statiilor taxi pe care municipalitatea este obligata sa le asigure taximetristilor, precum si poluarea excesiva cu consecinte grave asupra sanatatii cetatenilor bucuresteni prin numarul mare de autovehicule taxi,altele decat cele autorizate de autoritatea de autorizare a Municipiului Bucuresti

„Siguranta cetateanului este pusa grav in pericol, avem exemple in vestul Europei unde cetateni pasnici sunt atacati de bande criminale.In complicitate cu autoritatile publice locale din cadrul PMB un numar destul de mare de soferi de ,,taxi,, efectueaza transport public local in regim de taxi fara a detine nici un fel de autorizatie, soferii unor astfel de taxiuri (multi dintre ei fara atestat)nu respecta nici un fel de reglementare legala,sunt dispecerizati ilegal de operatori dispeceri autorizati de PMB – Legea interzicand astfel de practici”, conform Asociatiei.

Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti considera ca, conform Legii nr. 215 /23.04. 2001 modificata si completata de Legea nr. 286/2006/, Primarul General conduce serviciile publice locale, asigura respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a prevederilor Constitutiei, precum si punerea in aplicare a legilor, a decretelor Presedintelui Romaniei, a hotararilor si ordonantelor Guvernului.

„Daca solicitarile noastre legitime nu vor fi solutionate pe cale amiabila, vom iesi in strada sa protestam, caci am ajuns la disperare atat fata de indiferenta cu care Autoritatile publice ne trateaza, cat si fata de mixtiunea nelegala a acestora in buna desfasurare a mediul de afaceri prin crearea unei piete instabile, dar si fata de incalcarea principiilor de drept ce inseamna respectarea legilor ce ne guverneaza, aplicarea corecta si nepartinitoare a normelor de drept, insa totusi cu speranta timida ca nimeni nu este mai presus de lege!”, au afirmat reprezentantii Asociatiei.

Sursa foto: realitatea