Te-ai intrebat vreodata de ce mimeaza orgasmul iubita sau sotia ta? 4 motive pentru care se prefac

Faptul ca femeile mimeaza orgasmul nu mai este de mult un subiect necunoscut pentru barbati, insa motivele din cauza carora partenerele ajung sa recurga la prefacatorie sunt inca invaluite in mister. O scriitoare aduce, insa, la lumina, cateva dintre motivele care le determina pe reprezentantele sexului frumos sa mimeze placerea in timpul sexului.

Autoarea americana a autobiografiei „Foster Girl, a Memoir”, Georgette Todd, a listat, pentru publicatia Woman’ s Health, cateva dintre motivele pentru care femeile mimeaza orgasmul. 

CITESTE SI: Studiu: Femeile sunt atrase de alte femei, aproape niciodata nu sunt strict heterosexuale

„Recent, o prietena mi-a recomandat serialul «Masters of Sex», in care personajele William Masters (jucat de Michael Sheen) si Virginia Johnson (jucata de Lizzy Caplan) sunt pionierii stiintei sexualitatii umane. Intr-una din scene, Masters este socat cand o prostituata ii spune ca majoritatea femeilor mimeaza orgasmul si intreaba de ce femeile fac acest lucru. Raspunsul la intrebare l-am aflat mai tarziu, cand Johnson spune «Pentru ca vrem ca barbatul sa termine, iar noi sa ne intoarcem la ce am fi preferat, de fapt, sa facem». Pot spune ca ma regasesc uneori in aceasta scena”, marturiseste autoarea. 

Urăsc „graba” spre orgasm

Sexul se transforma adesea intr-o simpla activitate fizica, iar pentru unele femei, cand sexul se transforma dintr-o activitate intima prin care isi manifesta dragostea sau dorinta, intr-o cursa accelerata spre orgasm, pasiunea dispare. Sexul nu trebuie sa se simta ca si cum ar fi o obligatie.

Vor să-i scuteasca pe barbati de o munca zadarnica 

Daca barbatul cu care fac sex face tot posibilul sa le aduca la punctul culminant in timpul sexului, dar nimic nu functioneaza, femeile incearca, de multe ori, sa scurteze „agonia”. „Nu as vrea ca iubitul meu sa se simta mai putin barbat pentru ca nu am orgasm, mai ales cand face tot ce poate, asa ca incep sa imi agit trupul si sa gem zgomotos, ca sa il scutesc de eforturi inutile, dar si pentru ca nu vreau sa par o regina frigida de gheata”, scrie Georgette Todd.

Uneori au zile proaste

Uneori, chiar si femeile cu o sexualitate puternica au zile proaste, probleme de incredere in propria persoana sau momente in care prezenta unui barbat in asternuturile lor nu este, pur si simplu, dezirabila. „Niciun barbat nu m-a crezut pana acum cand i-am spus ca sunt eu de vina pentru faptul ca nu am orgasm. Si, uneori, chiar sunt. Cu toate acestea, barbatii se simt responsabili de faptul ca nu-ti pot oferi un orgasm, chiar daca protestezi si ii asiguri ca nu este cazul”, spune Todd.

CITESTE SI: Curiozitati despre organul intim masculin: de ce multi dintre barbati il au orientat spre stanga

Se pot bucura de sex si fara orgasm

Chiar daca folosirea vibratoarelor este simpla si aducatoare de placeri, nimic nu se compara cu sentimentul intimitatii cu o alta persoana. Pentru unele femei, pasiunea, saruturile si preludiul sunt uneori de ajuns. „Odata ce aduci sexul in discutie, exista acea presiune. Trebuie sa oferi un spectacol, sa se vada ca ai avut un orgasm”, marturiseste autoarea americana.

 

Sursa:Adevarul