Te gandeai ca aceste lucruri ciudate se gasesc pe Statia Spatiala Internationala ?

Astronautilor li se permite sa aduca pe ISS obiecte personale a caror greutate insumata sa nu depaseasca 1,5 kg. Dar, printre lucruri uzuale, se numara si obiecte ciudate, antena3.ro prezentand cateva dintre obiectele care se regasesc pe Statia Spatiala Internationala.

Prajitura cu fructe – “Avem un loc pentru lucruri solicitate in plus, dar nu am cerut asa ceva. Cine ar cere asa ceva vreodata? Am gustat din ea si era grozava. Am mancat din ea pentru aproape o saptamana”, a declarat Marshburn, un astronaut de pe ISS.

Chitara si pian electric – Comandantul Hadfield a filmat primul videoclip din spatiu, interpretand melodia lui David Bowie, “Space Oddity” la chitara, dar pe ISS se gaseste si un pian de aproape 10 ani.

Lego – Unii astronauti prefera sa isi ocupe timpul liber cu Sudoku, insa astronautul japonez Satoshi Furukawa prefera Lego-ul. In 2012, in timpul sederii sale pe ISS, el a realizat o replica a ISS din piese de Lego.

O biblioteca – De fapt, “biblioteca” este o cutie veche ce pluteste intr-un colt undeva pe ISS si in care se gasesc sase romane ramase de la astronautii care au parasit Statia Spatiala Internationala.

Sursa foto: descopera.ro