Te obosește distracția? Vârsta oficială la care trebuie să renunți la viața de noapte

Explicația oamenilor de știință ar fi că după vârsta de 30 de ani se atinge un nou prag psihologic pe care nu prea putem să îl combatem. Tocmai de aceea nici energia nu mai e la fel ca la 20-25 de ani, când lipsa de somn nu prea pare o problemă.

După câțiva ani, însă, și această privare de odihnă începe să se resimtă. Corpul cedează mai ușor în față provocărilor de a petrece nopți întregi pe ringul de dans al cluburilor.

În studiul realizat de către instituția „Currys PC World”, din Marea Britanie, s-a putut vedea că oamenii renunta să mai meargă în club la vârsta de 37 de ani. Aceasta ar fi cifra oficială la care chiar și cei mai dornici de distracție pun punct petrecerilor.

Totodată, în același studiu s-a mai observat că persoanele care trec de vârsta de 37 de ani preferă să petreacă seri liniștite alături de prieteni sau familie și de multe ori merg în baruri sau pub-uri.

La fel, o seară în oraș pentru aceste persoane se termină mereu înainte de miezul nopții, pentru că preferă să se odihnească mai mult. Și cei care au ajuns la pragul de 31 de ani aleg să își găsească activități casnice în favoarea mersului în oraș.

Unul dintre motivele pentru care cei de 30 de ani renunta să mai meargă în club îl reprezintă și partea financiară. Pentru mulți o seară de distracție ajunge să coste prea mult, iar astfel preferă să investească banii în altceva.

De asemenea, starea de mahmureală de a două zi devine ceva mai insuportabilă după 30 de ani, dar și găsirea unei dădace pentru cei care au copii și nu vor să îi lase singuri cât merg să se distreze.

Sursă text / traducere: nypost.com / ciao.ro