Teatru de razboi la Kiev. VIDEO INCREDIBIL cu luptele dintre jandarmi si protestatari

Mii de manifestanti proeuropeni s-au reunit si joi n centrul Kievului, capitala Ucrainei, pentru a protesta fata de presedintele Viktor Ianukovici.

Joi, mii de oameni au iesit in strada la Kiev, dupa ce miercuri au avut loc ciocniri violente intre manifestanti si jandarmi, soldate cu moartea a cinci persoane. Opozitia a cerut puterii sa faca anumite concesii, anuntand ca ofera 24 de ore pana va trece in ofensiva, moment in care actualii conducatori au decis sa se intalneasca pentru a discuta problema.

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru dezbaterea eventualei demiteri a Guvernului, o revendicare solicitata de manifestantii proeuropeni de la Kiev. Viktor Ianukovici s-a intalnit astfel cu presedintele Parlamentului, Volodimir Ribak, si i-a cerut sa convoace o sesiune extraordinara pentru “solutionarea rapida” a crizei si pentru validarea rezultatelor negocierilor cu opozitia. Ribak a precizat insa ca sesiunea extraordinara ar urma sa fie convocata abia saptamana viitoare.

In tot acest timp, strazile din Kiev arata precum un teatru de razboi, confruntarile dintre jandarmi si manifestanti fiind de o violenta extrema.

Sursa foto: betacluj4all.com

Sursa video: youtube.com