Teatrul NOTTARA a ramas iar fara sediu, dupa ce cladirea ArCuB a fost incadrata cu risc seismic de grad I

Teatrul Nottara a ramas din nou fara sediu dupa ce cladirea ArCuB in care ar fi trebuit sa-si reia activitatea a fost incadrata cu risc seismic de gradul I.

Managerul teatrului a declarat pentru agentie ca a aflat despre acest lucru abia pe 30 decembrie, desi, cu doar o zi inainte, avusese o intalnire cu directoarea ArCuB, Mihaela Paun.

“Am aflat pe 30 decembrie, cand urma sa se voteze predarea in administraţie a ArCuB, asa cum trebuia sa se intample. Doamna a uitat sa ne spuna. Cine sa creada ca in 29 decembrie, cand ne-am intalnit, nu a stiut? Una dintre posibilele explicatii ar fi ca are Alzheimer‎ si ca ar trebui sa isi dea demisia sau ca a facut acest lucru din alte motive”, a declarat Marinela Tepus.

Ea a mai precizat ca va solicita demisia Mihaelei Paun pentru ca aceasta ”a reusit sa faca ce nu a facut cutremurul din 1977 pentru Nottara – sa il scoata din activitate doua luni”.

Managerul Nottara a mai declarat ca teatrul va fi nevoit sa renunte la unele spectacole. Totusi, stie ca Primaria Capitalei se lupta sa gaseasca pentru teatru un spatiu stabil, intr-un loc central, in care sa poata desfasura macar 20 de spectacole.

Totodata, conducerea Teatrului Nottara a semnat un acord cu Cercul Mililtar Naţional din Capitala, potrivit caruia, de doua ori pe saptamana, in acest spaţiu sa fie jucate doua spectacole. In plus, o data pe luna, actorii Nottara vor urca pe scena Palatului Cotroceni.

Pe 23 noiembrie, Teatrul Nottara si-a suspendat activitatea de la sediul din Bulevardul Magheru, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede inetrzicerea desfasurarii de activitaţi in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.

Sursa foto: evz