TECAU si ROJER au castigat titlul in proba de dublu la BRD Nastase Tiriac Trophy

HORIA TECAU, JEAN JULIEN ROJER, RATARE, CALIFICARE, SEMIFINALE, PROBA DUBLU, TURNEU, CINCINNATI, SUA

Perechea alcatuita din romanul HORIA TECAU si olandezul JEAN-JULIEN ROJER, principala favorita, a castigat titlul in proba de dublu a turneului de tenis BRD Nastase Tiriac Trophy, invingand duminica, in finala disputata la Arenele BNR din Bucuresti, cuplul polonez Mariusz Fyrstenberg – Marcin Matkowski, cap de serie nr. 3, cu scorul de 6-4, 6-4.

Tenismanul roman HORIA TECAU este la al treilea titlu consecutiv la turneul ATP bucurestean, dupa ce in 2012 a castigat alaturi de suedezul Robert Lindstedt, iar in 2013 impreuna cu belarusul Max Mirnii. In 2012, TECAU si Lindstedt ii invingeau in ultimul act cu 7-6 (2), 6-3 pe francezul Jeremy Chardy si polonezul Lukasz Kubot, iar anul trecut, TECAU si Mirnii se impuneau cu 4-6, 6-4, 10-6 in finala cu Lukas Dlouhy (Cehia) – Oliver Marach (Austria).

ROJER a jucat si el o finala de dublu la Bucuresti, in 2009, alaturi de suedezul Johan Brunstrom, cei doi fiind invinsi cu 6-2, 6-4 de cuplul ceho-slovac Frantisek Cermak/Michal Mertinak.

Citeste si: TECAU si ROJER in finala de dublu de la BRD Nastase Tiriac Trophy

Pentru tenismanul roman aceasta a fost a 33-a finala ATP de dublu din cariera. Tecau are acum 19 turnee ATP castigate la dublu in cariera. HORIA TECAU pierdut 14 finale la dublu.

Alcatuita abia anul acesta, perechea TECAU – ROJER a etalat la Bucuresti o omogenitate in crestere, cu un joc pragmatic, dovada ca in finala de duminica a reusit break-urile decisive ca la manual, in ghemul 7.

Citeste si: BRD NASTASE TIRIAC TROPHY: GRIGOR DIMITROV s-a calificat in ultimul act dupa abandonul adversarului

Pentru succesul final, TECAU si ROJER au primit 250 puncte ATP si un cec in valoare de 23.500 euro.

Finala de simplu va avea loc duminica de la ora 15.00 si ii va opune pe bulgarul Grigor Dimitrov, principalul favorit, si pe cehul Lukas Rosol, castigatorul de anul trecut.

Sursa foto: lideruldeopinie.ro