“Tehnocratul” VICTOR PONTA a transmis un mesaj pentru “POLITICIENI si POLITRUCI”

Premierul „tehnocrat” VICTOR PONTA, a transmis, miercuri, un mesaj catre ‘politicieni si politruci’ in contextul intalnirii de joi intre Putere si Opozitie pe marginea noului COD FISCAL.

“Este important ca in ce priveste politicile economice si sociale ale tarii (inclusiv Noul COD FISCAL) sa vorbim cu date si informatii certe / nu dupa ureche sau dupa interese politice meschine. Pentru intalnirea de maine a partidelor parlamentare este bine ca toti (si politicienii si politrucii) sa citeasca datele oficiale pe primele 7 luni – excedent bugetar, incasari mai mari (in special din TVA), crestere neta a investitiilor si a exporturilor! “It’s the economy…..!”, a scris premierul VICTOR PONTA pe pagina sa de socializare.

CITESTE SI: PONTA A UITAT DE CONCEDIU SI PREDA LECTII DE ECONOMIE PE FB: IT’S ABOUT ECONOMY…….

“Potrivit datelor MFP, excedentul bugetar a ajuns la 1,06% din PIB, dupa primele 7 luni din 2015. Avem incasari mai mari ca anul trecut – veniturile la buget sunt cu 9,9% mai mari (in termeni nominali), iar la incasarile din TVA s-a inregistrat o crestere de +15,5%! Totodata, avem o crestere semnificativa (+33,5% fata de aceeasi perioada din 2014) a cheltuielilor pentru proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile. Cheltuielile pentru investitii au fost cu 6% mai mari (nominal) fata de anul precedent!”, a mai conchis VICTOR PONTA.

CITESTE SI: ELENA UDREA: SUNTEM O TARA VESELA! AR FI DE RAS DACA NU AR FI DE GROAZA!

Sursa foto: gov