Tehnologia GOAL-LINE va fi folosita si la EURO 2016

Sepp Blatter, presedintele FIFA, a anuntat ca tehnologia GOAL-LINE va fi folosita si la Campionatul European din 2016, ce va avea loc in Franta.

Tehnologia “GOAL-LINE”, folosita in premiera la Campionatul Mondial de fotbal 2014, urmeaza sa fie introdusa si la EURO 2016, dupa ce a fost primita cu multe aplauze de fani si oamenii de fotbal.

Acest anunt a fost facut de Sepp Blatter, presedintele FIFA, care a declarat ca a avut o discutie in acest sens cu Michel Platini, presedintele UEFA: “Am vorbit cu Michel Platini si acesta a spus ca o va introduce la EURO Franta 2016. Va ajuta arbitrii si publicul, pentru ca acum nu mai este nicio discutie daca a fost sau nu gol. Sunt sigur ca si campionatele profesioniste o vor adopta.”, declara Blatter.

Citeste si: VICTOR PITURCA incepe PREGATIREA nationalei pentru PRELIMINARIILE EURO 2016 

Pana acum insa, Platini nu era de acord cu introducerea acestei idei, el venind pana acum cu o varianta alternativa, “umana”, cu doi arbitri aditionali plasati pe linia portii.

Citeste si: PRELIMINARII EURO 2016: Prezentarea adversarilor Romaniei 

Tehnologia goal-line a fost aprobata de FIFA in anul 2012, iar primul turneu major in care a fost testata a fost Cupa Confederatiilor disputata anul trecut.