Telecabina de la Balea Lac s-a DEFECTAT. TURISTII BLOCATI vor fi salvati cu ELICOPTERELE. UPDATE

Telecabina de la Balea s-a defectat, iar 70 de turisti care au urcat, marti, la Balea Lac nu au mai putut cobori, fiind cazati la cabanele din zona pana la remedierea defectiunii, cel mai probabil in cursul zilei de miercuri.

UPDATE 09.20:  Doua elicoptere apartinand Inspectoratului General de Aviatie vor evacua miercuri persoanele aflate la Balea, a declarat, pentru Agerpres, secretarul de stat in MAI, medicul Raed Arafat.

“Acum s-a luat decizia, da, se vor trimite pentru ca nu se va putea repara cabina in cursul zilei de astazi si nu stim daca maine se va repara. Alta solutie nu este. Sunt mai multi turisti dintre care un numar de copii si nu sunt echipati ca sa fie coborati in mers sau prin alte tehnici. Nu avem cum sa ii coboram decat cu elicopterele” Doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie”, a spus Arafat.

UPDATE 08.55: La prefectura Sibiu este in desfasurare un Comitet de Urgenta unde se va decide cum vor fi evacuati turistii. Printre copiii ramasi blocati la Balea Lac sunt liceeni din Craiova si tineri portughezi care venisera intr-un schimb de experienta la un liceu din Craiova, transmite Digi 24.

Seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, marti, ca telecabina de la Balea s-a defectat si 70 de turisti nu mai pot cobori.

Adrian David a precizat ca nu exista probleme medicale, iar patrula Salvamont de la Balea Lac monitorizeaza situatia.

La randul sau, Arnold Klingeis, managerul firmei care administreaza telecabina, a precizat ca este vorba despre o piesa care trebuie schimbata.

“Piesa a ajuns deja la Balea Lac si va fi inlocuita in cursul noptii sau maine (miercuri – n.r.). In aceasta seara, turistii nu mai pot cobori, doar maine, dupa remedierea problemei. Speram sa fie vorba doar despre aceasta piesa, vedem dupa ce o inlocuim”, a declarat Arnold Klingeis.

El a precizat ca turistii sunt cazati la cabanele din zona.

In aceasta perioada a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfagarasanul fiind inchis si blocat de zapada.

La Balea Lac zapada masoara aproape un metru, iar meteorologii anunta temperaturi minime care, in timpul noptii, pot cobori pana la minus 22 de grade Celsius, iar maximele zilei nu vor urca la mai mult de minus 11 grade Celsius.

 Sursa foto: ski