Teleormanleaks. RISE Project, în posesia a mii de documente din interiorul Tel Drum! Acestea au fost ascunse înainte de perchezițiile DNA din vara lui 2017

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui.

Update 2: Dezvăluiri incredibile în cazul Teleormanleaks. Potrivit surselor Realitatea TV, documentele descoperite într-o gospodărie din Teleorman s-ar fi aflat în posesia lui Florian Coldea și a câtorva apropiați.

Sursele au declarat pentru Realitatea că actele au fost făcute publice pentru că grupul care le deținea nu ar mai fi avut ce să obțină de la Liviu Dragnea. Astfel, Teleormanleaks aruncă în aer scena politică pentru că, prin predarea publică a documentelor, Coldea și ai lui și-ar fi aranjat o altă “partidă politică“ ce va beneficia din prabusirea lui Dragnea, mai spun sursele Realitatea TV.

Update:  Articolele bazate pe documentele din #Teleormanleaks vor fi publicate în următoarea perioadă. ”Începând de săptămâna viitoare vor apărea materiale”, a declarat jurnalista Ana Poenariu de la Rise Project. ”Cert este că în perioada următoare vom publica mai multe documente, toate fiind de interes public”, a spus Poenariu într-o intervenție telefonică la Digi 24. Ea a spus că materialele au fost verificate: ”Când documentele au ajuns la noi, toți colegii mei s-au apucat de analizat documentele. Nu ne apucăm pur și simplu să publicăm documente când le primim”.

”Datele noastre arată că documentele au fost ascunse cu puțin timp înainte de perchezițiile DNA, percheziții făcute de procurori la firma Tel Drum în vara anului 2017. Este vorba de mii de documente financiare, peste 14.000 de fotografii și clipulețe video care arată imagini din interiorul firmei Tel Drum, din timpul unor excursii, în plus mai sunt si emailuri”, a afirmat jurnalista.

Când a fost întrebată dacă apare și Liviu Dragnea în Documente, Poenariu a răspuns: ”Din câte știu eu, da”. ”Pe noi ce ne intreresează ca jurnaliști este, în principal, interesul public. Ce vor face anchetatorii cu aceste materiale pe care noi le vom publica este la latitudinea lor”, a afirmat jurnalista când a fost întrebată dacă informațiile ar putea ajuta procurorii.

Știre inițială

Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ.

Potrivit RISE Project, valiza ar conține:

Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții…

O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau … “L I V I U”.

Un stick de memorie burdușit cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum. Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria.

Valiza conține:

Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum.

Informație financiară: mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuși, rapoarte de audit, tabele contabile etc.

14.800 de foto și video de la evenimentele companiei cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane. 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu. O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș.

Peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie. Agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauză între majuscule: “L I V I U”.

E-mail-urile de pe adresa de serviciu a managerului. Un stick de memorie burdușit cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum. Sute de procese verbale cu lucrări edilitare recepționate și fotografii din companie.

Peste o mie de hârtii:

Copii de pe documente personale ale familiei Dragnea

Planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria

Facturi pentru necesități private, achitate de Tel Drum:

Evidențe contabile paralele structurate pe grup

Registre de vânătoare pentru domeniile controlate de corporație

Documentele firmelor-satelit care scot bani din Tel Drum

Tranzacții cu furnizori, cereri de oferte, corespondențe tipărite,

Desfășurătoare bancare ale mai multor companii

Bilete de avion, pliante din excursii, rezervări, chitanțe de hotel

Notițe scrise de mână cu cheltuieli urgente și socoteli.

Sursa text și foto: riseproject.ro