Telescopul Gaia va fi lansat in Galaxie!

Telescopul Gaia va fi lansat joi in Galaxie de catre Agentia Spatiala Europeana. Misiunea  este de a studia Calea Lactee, cu ajutorul unei camere de luat vederi ce detine o rezolutie de  un miliard de pixeli!

Oamenii de stiinta vor sa obtina mai multe informatii referitoare la evolutia Universului si a galaxiei noastre. Aceasta misiune urmeaza a fi lansata joi, din Guyana Franceza, conform CNN.

Telescopul, construit de compania Astrium pentru Agentia Spatiala Europeana, este atat de perfomant incat poate analiza unghia de la degetul unei persoane de la o distanta echivalenta cu cea la care se gaseste Luna fata de Pamant!

Respectiva minunatie tehnologica va putea descoperi un milion de quasari (n.r.- obiecte cosmice, cu stralucire de zeci sau sute de ori mai puternica decat a celor mai mari galaxii, care emite intens radiounde) dincolo de Calea Lactee si va detecta un sfert de milion de corpuri ceresti din sistemul solar. Printre acestea se numara asteroizii si cometele.

Costul tehnologiei in cauza este de 400 milioane de euro, iar misiunea, care va dura 5 ani, costa 740 milioane de euro!  Mai mult, Gaia va cauta si va oferi noi detalii despre exoplanetele care au conditiile necesare gazduirii vietii.