Televiziunea publica elena continua sa emita

Guvernul din Grecia a decis, marti, sa intrerupa emisia posturilor nationale de radio si televiziune considerand ca sunt prea costisitoare. In ciuda acestei decizii, angajatii ERT au gasit o modalitate de a continua sa emita.

Angajatii televiziunii publice din Grecia au gasit  o modalitate de continuare a emisiei, acestia alegand varianta on-line, www.ert.gr. In plus jurnalisti televiziunii publice elene au inchiriat postul local 902, care apartine de partidul comunist KKE, pe ambele canale fiind difuzate non stop dezbateri pe marginea acestui eveniment si mese rotunde la care participa reprezentantii celor peste 2.700 de jurnalisti ramasi someri.

“Chiar daca vor sa distruga democratia, legile se aplica in continuare, iar eu ma voi lupta, Vom anunta si sesiza justitia europeana si cea din Grecia asupra acestui fapt” a declarat Panayotis Kalfayanis, presedintele sindicatului salariatilor de la ERT, care si-a indemnat colegii sa ocupe sediul televiziunii publice din strata Aghia Paraskevi din Atena.

Sursa foto: liberation.fr