Televiziune RUSEASCA suspendata in Republica Moldova din cauza UCRAINEI

Canalul RUSESC ROSSIA 24 si-a interrupt emisia pe teritoriul REPUBLICII MOLDOVA pana pe 1 ianuarie 2015, ca urmare a propagandei si manipularii evenimentelor din UCRAINA, a anuntat Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Alte posturi la care s-au constatat ilegalitati similare, Prime, TV 7, RTR Moldova si Ren Moldova, au primit avertizari publice si amenzi, scrie Jurnal de Chisinau. Expertii sustin ca decizia CCA este intarziata si ineficienta si, mai mult, protejeaza interesele lui Vladimir Plahotniuc, proprietarul Prime care transmite postul de stat rusesc Pervii Kanal.

Citeste si: Rusia a lansat AMPLE EXERCITII NAVALE in Marea Neagra 

“CCA inca o data demonstreaza ca este o institutie politizata a oligarhului Plahotniuc, pentru ca nu Rossia 24 este canalul care ajunge in satele noastre si care intoxica opinia publica cu mizerii rusesti. Canalul care trebuia sa fie suspendat pe teritoriul R. Moldova este Prime, canalul lor de stat care are frecventa cu acoperire nationala si care ajunge practic in fiecare sat din Republica Moldova”, a declarat presedintele Asociatiei pentru Dezvoltarea Culturii si Protectiei Drepturilor de Autor si Conexe “Apollo”, Vasile Nastase, conform ziare.com.

Citeste si: MAFIA din Republica Moldova VINDE armament RUSESC separatistilor din Ucraina 

Posturile rusesti de televiziune au fost interzise pe teritoriul Ucrainei inca din luna martie, pentru ca alimentau separatismul, incitau la ura etnica si razboi. Este vorba despre Vesti, Rossia 24, Pervii Kanal – reteaua universala, RTR Planeta si NTV-Mir.