Televiziunea publica din Grecia isi va relua transmisia pana la finele acestei luni

Televiziunea publica elena ERT isi va relua transmisia obisnuita pana la finalul lunii august a anuntat Pantelis Kapsis, ministrul adjunct al culturii din Grecia, informeaza cotidianul ABC, citat de Agerpres.

Pantelis Kapsis a fost insarcinat cu crearea unui nou post de televiziune publica, acesta precizand ca a avut la dispozitie aproximativ trei luni, in aceste conditii procesul de tranzitie urmand sa fie accelerat. Ministrul adjunct al Culturii din Grecia a mai adaugat si faptul ca 80 la suta din fostul personal al ERT va asigura buna functionare a noului post NERIT.

Astfel, fostii angajati ai radioteleviziunii elene ERT vor avea prioritate la angajarea in cadrul noului post NERIT, chiar daca sunt ceva probleme cu numarul locurilor de munca. NERIT va avea 2.000 de locuri de munca, in timp ce numarul solicitarilor se ridica la 8.000.

Pantelis Kapsis a precizat ca, in conformitate cu decretul guvernamental in baza caruia opereaza, postul de televiziune va incepe sa emita in maximum doua saptamani, dar a precizat ca nu va putea functiona la parametrii normali decat in momentul in care vechii angajati nu vor evacua sediul din Atena, in care acestia sunt cantonati inca din luna iunie atunci cand ERT a fost inchis.

Sursa foto: realitatea.net