Temperatura globala va creste cu 4 grade si va produce efecte devastatoare

Media temperaturilor globale va creste cu patru grade pana in anul 2100, arata un studiu al specialistilor din Australia, urmand sa produca efecte devastatoare asupra Terrei.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea New South Wales din Australia aceasta crestere a temperaturilor globale cu patru grade ar putea avea un efect devastator asupra agriculturii din zonele calde, scrie ziare.com. Incalzirea ar continua si in secolul urmator, ajungandu-se la o crestere de peste 8 grade Celsius pana in 2200. Astfel, in 30 de ani, carbonul eliberat de omenire va declansa incalzirea catastrofala a Pamantului.

Potrivit studiului, aceasta crestere a temperaturilor s-ar datora in mare parte emisiilor de dioxid de carbon, care se vor dovedi mult mai nocive decat s-a crezut pana acum. Studiul arata ca se vor forma mai putini nori pe masura ce planeta se va incalzi, mai noteaza sursa citata, motiv pentru care mai putine raze ale soarelui vor fi reflectate inapoi in spatiu, conducand la ridicarea temperaturilor pe Pamant.

Sursa foto: antena3.ro