TENIS: Romania vs Germania 1-2 / SIMONA HALEP a fost INVINSA de Angelique Kerber

Jucatoarea de tenis SIMONA HALEP (6 WTA) a fost invinsa, duminica, de Angelique Kerber, numarul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 2-6, iar Germania a preluat conducerea cu 2-1 in intalnirea cu Romania din barajul de mentinere in Grupa Mondiala a Fed Cup, care se desfasoara in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, informeaza Agerpres.

Jucatoarea germana a avut nevoie de o ora si sapte minute pentru a-si adjudeca victoria in fata Simonei Halep, care a inceput meciul cu un bandaj la glezna stanga dupa accidentarea de sambata. 

Angelique Kerber a aratat un joc solid, cu putine greseli inca din debutul meciului, ea adjudecandu-si primul ghem la 0. Jucatorea germana a condus cu 3-1, 4-2 si 5-2, agatandu-se de fiecare punct pe serviciul Simonei Halep. De partea cealalta, jucatoarea romana nu s-a regasit in momentele importante, facand in cele 36 de minute ale primului set 18 greseli nefortate. De altfel, la scorul de 2-5, ea a parut resemnata, fara dorinta de a incerca o revenire, cedandu-si serviciul la 30.

CITESTE SI: FED CUP ROMANIA-GERMANIA 1-1 / SIMONA HALEP o invinge pe ANDREA PETKOVIC si restabileste egalitatea

In setul secund, Kerber a reusit sa se impuna mult mai usor, chiar daca Halep a castigat primul ghem pe serviciul ei. Numarul 3 mondial a facut imediat re-break, apoi s-a instalat la conducere, distantandu-se la 4-2 si castigand in final cu acelasi scor ca primul set, 6-2.

In acest meci, Kerber a facut 23 de greseli nefortate, fata de cele 26 ale Simonei Halep. De asemenea, ea a castigat 6 din cele 10 sanse de break avute, in comparatie cu Halep (2 din 5).

Aceasta a fost prima victorie a jucatoarei germane in fata Simonei Halep. Anterior, ele se mai intalnisera de trei ori, toate meciurile fiind castigate de jucatoarea romana. Ultima oara, cele doua s-au intalnit anul trecut, in optimile de finala ale turneului de la Toronto, acolo unde Simona Halep s-a impus in trei seturi cu 6-3, 5-7, 6-4. De mentionat ca pana acum cele doua jucatoare de tenis nu jucasera pe zgura una impotriva celeilalte, toate cele trei partide precedente disputandu-se pe hard.

Conform tragerii la sorti de vineri, al doilea meci de simplu de duminica al confruntarii Romania — Germania, care are loc in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Fed Cup, le va opune pe Irina Begu, numarul 35 mondial, si Andrea Petkovic (30 WTA).

CITESTE SI: FED CUP ROMANIA – GERMANIA 0-1: BEGU PIERDE, FARA DREPT DE APEL, IN FATA LUI KERBER

In ultima partida a confruntarii de la Cluj-Napoca, vor evolua la dublu perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu si Annika Beck/Julia Goerges.

Sambata, Irina Begu a pierdut cu scorul de 2-6, 3-6 meciul cu Angelique Kerber, iar Simona Halep a invins-o pe Andrea Petkovic cu 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Germania ocupa locul 4 in clasamentul Fed Cup, iar Romania se afla pe 9.

In Fed Cup, Romania si Germania au mai jucat o singura data, in 1975, cand RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, in sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a invins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus si Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.