TENIS: TECAU si ROJER au castigat grupa la Turneul Campionilor

Perechea formata din tenismanul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer a invins cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut cu 6-4, 7-5, vineri, la Turneul Campionilor de la Londra si a castigat Grupa Fleming/McEnroe.

Tecau si Rojer, favoritii numarul doi ai competitiei, s-au impus dupa o ora si 23 de minute si au bifat a treia lor victorie din tot atatea meciuri.

Perechea romano-olandeza si-a luat revansa in fata cuplului francez, care a castigat meciul direct anul acesta in sferturi la US Open, cu 7-6 (5), 6-4.

Tecau si Rojer vor juca, sambata, in semifinale, cu principalii favoriti, fratii gemeni americani Bob si Mike Bryan, clasati pe locul secund in Grupa Ashe/Smith. Meciul este programat de la ora 20,00 (ora Romaniei). In prima semifinala (14,00), cuplul romano-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numarul opt, va intalni perechea clasata pe locul secund in Grupa Fleming/McEnroe, Ivan Dodig (Croatia)/Marcelo Melo (Brazilia).

CITESTE SI: HORIA TECAU si JEAN JULIEN ROJER s-au calificat in semifinalele Turneului Campionilor

Prin victoria de vineri, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer si-au asigurat un cec de 166.000 de dolari si 600 de puncte ATP.

In celalalt meci de vineri, din Grupa Ashe/Smith, Dodig si Melo au trecut de cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia) cu 3-6, 7-5, 10-6. In clasamentul final, pe primul loc s-au clasat Tecau si Rojer, cu trei victorii (6-0 la seturi), urmati de Dodig/Melo, doua victorii si o infrangere (4-4), Herbert/Mahut, o victorie si doua esecuri (3-5), Matkowski/Zimonjic, trei infrangeri (2-6).

CITESTE SI: TECAU si ROJER, pe primul loc in clasamentul provizoriu al echipelor de dublu

Tecau, la a patra participare, trece pentru prima oara de gaza grupelor, in timp ce Mergea a reusit acest lucru la debutul sau.

Sursa foto: agerpres