Tensiune la Pungesti, oamenii acuza interventia abuziva a jandarmilor

Tensiunea de la Pungesti nu a luat sfarsit, iar protestatarii ii acuza pe jandarmi ca fac retineri abuzive. Mai mult, cei prezenti la Pungesti care protesteaza impotriva explorarii gazelor de sist spun ca jandarmii sunt aserviti americanilor de la Chevron, pentru care fac totul pentru a tine protestatarii la distanta.

Americanii de la Chevron au reluat forajul pentru explorarea gazelor de sist, in aceasta dimineata, la nici 24 de ore dupa ce au anuntat ca le suspenda. In urma protestelor de ieri, 22 de oameni au fost saltati de jandarmi si dusi la Politie. 400 de persoane au scandat lozinci impotriva americanilor de la Chevron. Zeci de jandarmi inarmati cu scuturi si bastoane pazesc acum perimetrul Chevron. 

Duminica, oamenii veniti in zona pentru a protesta pasnic impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica i-au acuzat pe jandarmi ca pur si simplu i-au vanat, pe baza ordinelor primite.

Astfel, un grup de 15 protestatarivenit din tara , care aseara au dormit cu totii la un satean din comuna Pungesti, au incercat sa se indrepte spre tabara Miscarii de Rezistenta din Pungesti pentru a continua protestele. Insa pe drumul principal, o duba cu jandarmi a venit imediat si a incercat sa-i urce pe protestatari cu forta in masini pe motiv ca sunt “grup organizat si nu au voie sa protesteze”.

Potrivit express.ro, imediat satenii din Pungesti au iesit din case si s-au alaturat reprezentantilor societatii civile. Interventia satenilor a fost salvatoare, jandarmii batand in retragere, dupa cum a confirmat si Zana Domitean, cea care a fost de fata la intrega busculada creata.

Conform unuia din liderii Miscarii de Rezistenta de la Pungesti, anume Constantin Paslaru, “escrocii de l-a Jevron si-au trimis de dimineata la prima ora sclavii ce lucreaza pentru ei sa reinceapa lucrarile si sa refaca gardul daramat ieri de catre manifestanti! In plus aproape un batalion de jandarmi au ocupat pozitii in zona, ca baraje militarizate si patrule permanente. Foarte grav este insa faptul ca celor cunoscuti pentru activitatile lor protestatare li s-a interzis accesul in zona, desi majoritatea taranilor au pamant acolo si ar putea desfasura unele activitati cum ar fi scosul pe pasune a animalelor pentru ca inca mai exista iarba pe camp”.

“E o tensiune mare in aer, oamenii sant foarte furiosi ca protestul lor de ieri nu a fost luat in seama dar increzatori pentru victoria reportata impotriva Chevronului. Lupta abia incepe, romanii ar trebui sa-si arate din nou solidaritatea fata de Miscarea de Rezistenta de la Pungesti si sa iasa cu totii la proteste”, a precizat Constantin Paslaru. “Intrebarea este cati bani cheltuie autoritatile romane cu paza hotilor care vor sa ne fure bogatiile subterane si sa ne otraveasca solul si apa in cardasie cu tradatorii de politicieni si maleficul Ponta?!”, se mai arata pe site.