Tensiuni in USL! Crin Antonescu a primit un ultimatum de la Victor Ponta

Tensiunile in USL sunt in crestere din cauza neintelegerilor cu privire la posibila constituire a unei comisii de ancheta in cazul terenurilor  cumparate de Ioana Basescu la Calarasi. PNL a primit ultimatum de la PSD: pana joi trebuie sa raspunda in legatura cu acest subiect.

Intalnirea dintre Victor Ponta si Crin Antonescu s-a incheiat fara a se obtine o concluzie comuna. PNL insista sa nu se formeze o comisie speciala pentru anchetarea modului cum au fost achizitionate terenurile din Calarasi de catre Ioana Basescu. PSD a dat termen pana joi liberalilor sa ia o decizie finala.

La sedinta, pe langa liderii Victor Ponta si Crin Antonescu, au participat vicepremierii Liviu Dragnea, Daniel Chitoiu si Gabriel Oprea.

Conform Romania Tv, se pare ca nu s-a ajuns inca la un acord, iar intalnirea a fost foarte tensionata. Acesta a fost si motivul pentru care copresedintii USL au refuzat sa discute cu presa.

Premierul Victor Ponta anuntase, marti, ca a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru infiintarea unei comisii de ancheta in “cazul Calarasi”, deoarece comisia de la Senat are o alta misiune, respectiv analiza activitatii CEC Bank. “Mi-au spus liderii de grup PSD, si de la PNL, si de la PC ca lucreaza la formarea unei comisii comune. (…) Liderii de grup vor sa propuna o comisie a Camerei Deputatilor si Senatului care sa ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate in institutiile publice legata de afacerea de la Calarasi”, a declarat Ponta.

Primul ministru a mai spus ca acea comisie de la Senat se ocupa strict de activitatea CEC. “E alta prevedere regulamentara, este doar la Senat, este doar la Comisia de Buget -Finante si are ca obiect o singura problema: modul in care CEC, banca integral de stat, a respectat legile.”

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a negat, miercuri, ca ar fi fost sunat de premier marti si ar fi discutat despre subiectul comisiei de ancheta privind “cazul Calarasi”, asa cum spusese anterior Victor Ponta.

Sursa foto: agerpres.ro