TENSIUNI la GUVERNARE: ULTIMATUMUL UDMR pentru PSD

TENSIUNILE sunt in crestere la Putere!  Marul discordiei, presupusa intrare la guvernare a PPDD, a fost dublat de o declaratie a social-democratului Bogdan Diaconu, care acuza UDMR de santaj. In aceasta situatie, UDMR-istii cer PSD “sa decida intr-un final daca UDMR este partener sau adversar in coalitia de guvernare” .

„UDMR nu obisnuieste sa reactioneze la atacurile ieftine si afirmatiile halucinante, nerealiste ale politicenilor nesemnificativi insa, de aceasta data, trebuie sa facem o exceptie, deoarece absurditatile din recentele declaratii ale deputatului PSD, Bogdan Diaconu, nu pot fi trecute cu vederea”, a transmis, prin intermediul unui comunicat, secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.

Citeste si: KELEMEN HUNOR: Cooptarea PPDD la guvernare, un DEZASTRU. Nu am fost consultati in prealabil

Potrivit comunicatului, liderul UDMR s-a referit, in acest context, “la declaratia politicianului pesedist, prin care acesta acuza Uniunea de santaj, pentru ca s-a opus initiativelor legislative anti-maghiare, propuse de reprezentantul partidului partener in coalitia guvernamentala”.

“Nu putem ramane indiferenti in fata unor asemenea atacuri ce prejudiciaza imaginea intregii comunitati maghiare, cand se pregatesc reglementari legislative devaforizante la adresa noastra si cand se incearca, prin mijloace meschine, intimidarea comunitatii maghiare. Se pare ca sloganurile nationaliste sunt, din pacate, inca in voga pe scena politica romaneasca, desi stim foarte bine ca si alti politicieni extremisti, de mai mare calibru ca si Diaconu, au ajuns sa dispara de pe esichierul politic”, a subliniat secretarul general.

Citeste si: PONTA linisteste apele in USD: Doar PSD va ceda functii catre PPDD

Potrivit secretarului general al UDMR, “intreaga activitate politica a deputatului PSD se restrange la preocuparea sa foarte intensa pentru situatia maghiarimii din Romania: propunerea de masuri defavorizatoare la adresa comunitatii, respectiv respingerea oricarei initiative venite din partea minoritatii maghiare”.

“Politicianul pesedist a fost foarte deranjat si de Marele Mars al Secuilor, de folosirea la nivel institutional a simbolurilor maghiare, precum si de faptul ca, in anul 2010, Marko Bela, vicepremier UDMR in acea vreme, a folosit limba maghiara in corespondenta sa oficiala, cu directorii maghiari ai scolilor din Targu Mures. Diaconu a incercat de nenumarate ori indepartarea formatiunii noastre de la guvernare si din Parlamentul European, a vrut desfiintarea partidelor maghiare din Romania, iar mai nou vrea si interzicerea manifestarilor de sprijinire a ideii de autonomie teritoriala”, a sustinut Kovacs Peter.