Teodor Atanasiu, audiat la DNA in dosarul Turceni-Rovinari

Vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, fost presedinte al AVAS, este audiat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). La intrarea in sediul DNA, Atanasiu a declarat ca a fost citat telefonic de DNA ca martor in dosarul Turceni-Rovinari.

Dan Sova este acuzat in acest caz de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce in 2007 au fost semnate o serie de contracte intre societatea de avocatura a lui Dan Sova si complexul energetic Turceni. Deputatul Daniel Florea a fost si el audiat, joi, in acest dosar.

Teodor Atanasiu a mai fost citat ca martor intr-un caz de coruptie care vizeaza activitatea Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, unde acesta a fost presedinte intre 2006 si 2008.

De asemenea, in 2008 a fost citat la DNA Alba, pentru a da explicatii in legatura cu o serie de contracte incheiate in 2004, cand Teodor Atanasiu era presedinte al Consiliului Judetean, scrie Digi 24 in pagina electronica. 

Teodor Atanasiu a fost pus sub invinuire si in dosarul fraudelor de la referendumul din 2012, dar ulterior instanta a decis scoaterea sa de sub urmarire penala.

Teodor Atanasiu este din 2012 senator, reprezentand cel mai mare colegiu din judetul Alba, care cuprinde zonele Alba Iulia, Cugir – Zlatna si Muntii Apuseni. Atanasiu a fost anterior deputat, iar in perioada 2004 – 2008, membru in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, fiind ministru al Apararii si ulterior presedinte al AVAS, din 2006 pana in 2008.