TEODOR ATANASIU: Fuziunea RADET-ELCEN a fost ANULATA de prefectul Capitalei

Vicepresedintele PNL TEODOR ATANASIU a declarat, joi, ca prefectul Capitalei a fost cel care ar fi ANULAT fuziunea RADET-ELCEN decisa de fosta majoritate PNL-PDL, el fiind ”manat in lupta” de VICTOR PONTA, iar acest lucru a dus la problema legata de apa calda si agentul termic din Bucuresti.

”Nu exista apa calda si caldura in Bucuresti nu din cauza faptului ca sunt mirosuri politice prin Bucuresti, cum se exprimau unii, ci din urmatoarele motive: unu, prostul management al regiei care da aceste utilitati, asigurat de catre PSD, propus de primarul general; doi, respectiva regie nu ar reusi niciodata cu un management mai bun sau la fel de prost ca cel asigurat de PSD sa dea aceasta apa calda si caldura, decat daca se fac investitii pentru ca sa scada pierderile (…) si daca creste subventia pe gigacalorie. Este necesara fuziunea ELCEN cu RADET doar pentru a scapa de niste datorii, nu pentru a fi mai rentabila distributia agentului termic si a apei calde, ea ramane la fel. E necesara, dar nu e suficienta”, a spus Atanasiu, coodonator al PNL Bucuresti.

Vicepresedintele PNL a sustinut ca premierul VICTOR PONTA si PSD ar trebui sa ”nu mai incerce sa denatureze votul populatiei prin schimbarea componentei Consiliului General”.

Citeste si: PROTEST in fata Primariei Capitalei pe tema furnizarii CALDURII si APEI CALDE, organizat de ACL Bucuresti

El a mentionat ca majoritatea PNL-PDL a adoptat in CGMB hotararea de fuziune RADET cu ELCEN, dar care a fost anulata prin contestarea facuta de prefectul Capitalei.

”Domnul prefect, manat in lupta de domnul prim-ministru, in incercarea de a anula toate hotararile Consiliului General astfel incat ei sa devina majoritari, au ANULAT toate hotararile din perioada respectiva iunie-iulie-august luate de CGMB, pe motiv ca nu era majoritatea creata de ei. Acuma plang ca nu au hotarare de Consiliu prin care sa faca fuziunea. Pai ati anulat-o”, a declarat Atanasiu.

De asemenea, liderul PNL din CGMB CORNEL PIEPTEA a sustinut ca in urma fuziunii ELCEN cu RADET va rezulta o noua societate care va prelua activul si pasivul societatilor componente.

”Practic, municipalitatea, RADET, va scapa de aceasta datorie de 450 de milioane de euro baza plus 200 de milioane de euro penalitati, insa va trebui sa ne asumam datoriile pe care le are ELCEN, iar din informatiile publice acestea sunt in jurul a 320 de milioane de euro”, a spus consilierul general PNL.

El sustine ca nu s-ar dori tranformarea RADET din regie in societate deoarece intre municipalitate si societate ar trebui sa existe ”un contract clar de delegare, care sa prevada cum se calculeaza subventia” pentru caldura.

Citeste si: ACL Bucuresti cere demisia lui Victor Ponta: I-a cerut acum cateva ore ministrului Economiei sa ajute primaria cu bani

Pieptea a mentionat ca solicitatea PNL este aceea ca in prima sedinta CGMB primarul Capitalei sa introduca pe ordinea de zi un proiect de rectificare a bugetului, astfel incat cuantumul subventiei sa acopere toate costurile.

”Situatia este extrem de grava si impresia mea este ca se doreste falimentarea acestui sistem pentru a putea fi privatizat pe nimic, indiferent de costurile implicite pentru populatie. Aceasta schema a fost aplicata in mod repetat dupa anii ’90 la multe fabrici si uzine”, a mai declarat consilierul PNL.