TEODOR ATANASIU: PNL ii cere lui SORIN OPRESCU sa ramana INDEPENDENT si NEUTRU fata de majoritatile din CGMB

Vicepresedintele PNL TEODOR ATANASIU, coordonator al PNL Bucuresti, a declarat, miercuri, ca liberalii ii cer primarului Capitalei, SORIN OPESCU, sa ramana “INDEPENDENT” si “NEUTRU” fata de majoritatile din CGMB si sa nu favorizeze o anumita tabara politica, astfel incat proiectele sale sa fie promovate.

Atanasiu a criticat modul in care SORIN OPRESCU a suspendat sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), chiar daca cvorumul de sedinta si majoritatea erau intrunite de consilierii PNL si PDL.

“Suntem constienti de rolul pe care il avem in interesul bucuresteanului si il chemam pe primarul general alaturi de noi. Trebuie sa inteleaga ca cetatenii l-au votat ca independent si este foarte buna postura pe care o are, nu se pot crea astazi majoritati in Consiliul General de doua treimi. Pentru a-i trece proiectele de investitii, proiecte foarte importante pentru bucuresteni, trebuie si votul celor de la putere si votul celor din opozitie, in cadrul CGMB. Printr-o plasare de o parte sau de alta a primarului general isi va indeparta cu siguranta voturile celorlalti si elimina posibilitatea sa treaca hotararile de patrimoniu, care au nevoie de doua treimi”, a afirmat Atanasiu.

Citeste si: Viceprimarii generali ai Capitalei Dan Darabont si Marcel Nicolaescu RAMAN IN FUNCTII

El a precizat ca, daca Oprescu va ramane INDEPENDENT si nu se va implica in majoritatile CGMB, PNL ii “garanteaza seriozitatea in promovarea proiectelor de interes pentru cetatenii municipiului Bucuresti”.

Atanasiu a afirmat ca noua majoritate din CGMB a aprobat miercuri, in absenta consilierilor PSD, transformarea RADET in societate comerciala, ca prim pas pentru fuziunea cu Elcen.

Vicepresedintele PNL a mentionat ca a avut o discutie cu SORIN OPRESCU, in care i-a precizat ca liberalii sunt “parteneri pentru toate proiectele importante in interesul cetateanului in municipiul Bucuresti, cu conditia sa-si pastreze neutralitatea in ceea ce priveste consolidarea unei majoritati in CGMB”.

“A incerca prin diverse tertipuri de a schimba o majoritate obtinuta prin vot nu ne va putea duce in situatia in care sa avem o colaborare fructuoasa. Fie ca va fi alaturi de noi, fie ca va fi alaturi de PSD, va nemultumi o parte, astfel incat nu se vor intruni cele doua treimi necesare pentru a se vota proiectele care tin de patrimoniu, adica tot ceea ce inseamna investitii serioase in Bucuresti”, a mai declarat Atanasiu, citat de Mediafax.

Noua majoritate din CGMB, formata din PDL, PNL si trei consilieri PP-DD, a aprobat, miercuri, opt proiecte de pe ordinea de zi a sedintei ordinare de miercuri, care a fost tinuta desi primarul general SORIN OPRESCU anuntase reconvocare ei pentru 30 iulie.

Liderul consilierilor generali PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), CORNEL PIEPTEA, a declarat, dupa incheierea sedintei tinute de noua majoritate, ca aceasta a fost legala si a demonstrat ca noua majoritate are puterea sa asigure functionalitatea Consiliului si sa voteze proiecte pentru Bucuresti.

“Am demonstrat, inca o data, ca noua majoritate are puterea de a asigura functionalitatea Consiliului si de a da proiectele pentru Bucuresti. A fost o sedinta legala, care a fost convocata de primarul general si careia noi i-am dat curs, chiar daca trebuie sa recunosc ca astazi (miercuri – n.r.) am avut multi colegi care erau plecati in concediu, dar carora le-am cerut in mod imperativ sa revina. Ei au facut-o si au aratat ca, pe langa proiectele ce vizau doar functionalitatea Consiliului, au adoptat si proiecte pentru Bucuresti”, a spus Pieptea.

Dintre cele 33 de proiecte aflate pe ordinea de zi a sedintei pe care Oprescu anuntase ca o reconvoaca pentru 30 iulie, noua majoritate din CGMB a votat opt, printre care cele privind alocarea banilor pentru continuarea lucrarilor la Biserica “Sf. Gheorghe Nou” din Bucuresti, Strategia de dezvoltare si functionare a serviciului public de salubrizare – activitatile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare in municipiul Bucuresti, initierea procedurii pentru asigurarea serviciului de salubrizare stradala si a serviciului de iarna pe raza sectorului 5 al Capitalei, precum si studiul de oportunitate privind reorganizarea RADET Bucuresti.

Citeste si: HAOS la Primaria Capitalei: Sedinta CGMB s-a TINUT, desi a fost REVOCATA de Sorin Oprescu

In aceeasi sedinta, pe ordinea de zi suplimentara au fost introduse alte 20 de proiecte, ce au vizat revocarea mandatelor unor consilieri generali, vacantarea unor posturi noi in CGMB si numirea altor consilieri generali, dar si cele privind revocarea vechilor viceprimari si numirea noilor viceprimari. Practic, pe ordinea suplimentara de zi au fost trecute toate proiectele care au fost votate anterior de noua majoritate, in sedinte de indata, dar care au fost atacate de prefectul Municipiului Bucuresti.

Potrivit lui CORNEL PIEPTEA, noua majoritate din CGMB a decis acest lucru pentru a contracara actiunile Prefecturii Capitalei.

“Pentru a ataca hotararile, prefectul a invocat o procedura de forma, nu de fond, respectiv sedinte de indata. Tocmai de aceea, noi am fost prezenti la o sedinta ordinara in care am votat aceste proiecte. Daca prefectul ataca din nou hotararile, acest lucru ar dovedi, inca o data, impartialitatea de care a dat deja dovada”, a mai spus Pieptea.

Intrebat daca sedinta de miercuri s-a desfasurat legal, avand in vedere ca la prezidiul CGMB nu s-a aflat decat presedintele de sedinta, consilierul Mircea Raicu, liderul grupului PNL a explicat ca sedinta ordinara se poate desfasura fara reprezentatii municipalitatii – primarul si viceprimarii – si a subliniat ca pe toata durata desfasurarii sedintei au fost prezenti in sala reprezentanti ai Directiei de asistenta juridica a CGMB.

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a decis, miercuri, reconvocarea sedintei ordinare a CGMB din aceasta zi pentru data de 30 iulie, cu aceeasi ordine de zi, dupa ce “anumite partide politice au transmis solicitari de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii Consiliului”.

“Decizia este luata ca urmare a faptului ca in intervalul dintre data afisarii convocarii si data stabilita pentru sedinta ordinara, anumite partide politice au transmis solicitari de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fapt ce genereaza incertitudini in ceea ce priveste legitimitatea unor mandate de consilieri generali, punandu-se astfel sub semnul intrebarii cvorumul legal necesar adoptarii proiectelor Bucurestiului”, a informat Primaria Capitalei.

Oprescu a aratat ca putea revoca sedinta de miercuri “si cu o jumatate de ora inainte”.

Sedinta ordinara de miercuri a fost convocata de primarul general pentru a fi aprobata marirea bugetelor muzeelor Literaturii si al Municipiului Bucuresti, dar si alte “proiecte importante pentru bunul mers al serviciilor publice ale orasului”, dupa ce prefectul a atacat mai multe hotarari.

Desi Oprescu a reconvocat sedinta CGMB de miercuri pentru 30 iulie, consilierii actualei majoritati din Consiliu – de la PDL si PNL, plus trei consilieri PP-DD – au ramas in sala de sedinte si au votat proiectele aflate pe ordinea de zi.

In ultimele saptamani, sedintele CGMB au fost marcate de numeroase amanari si controverse. Acestea au inceput, practic, din 30 iunie, de cand Consiliul are o noua majoritate, formata din reprezentantii PNL si PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu (PDL) s-a discutat “ca persoane fizice”.

Noua majoritate din CGMB a votat, in sedinte de indata, mai multe proiecte de hotarare, care au fost insa atacate de prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan.

Prefectura a precizat ca sedintele de indata ale CGMB sunt convocate in caz de forta majora si de maxima urgenta, conform prevederilor legale. Astfel, a explicat Prefectura, hotararile luate in sedintele de indata “abuziv convocate” au fost atacate in instanta, fapt ce va fi facut si pe viitor.

Printre hotararile aprobate de noua majoritate din CGMB se numara si aceea prin care consilierii generali Lucian Iliescu, de la PDL, si Richard Ghita, de la PPDD, au fost alesi viceprimari ai Capitalei, in locul lui Dan Darabont si Marcel Nicolaescu.