TEODOR ATANASIU: Ponta le va arata celor de la UDMR SPERIETOAREA cu partidul lui Tariceanu

Vicepresedintele PNL TEODOR ATANASIU sustine ca “se va STINGE destul de REPEDE CEARTA din Guvern”, intrucat UDMR va intelege ca se pot gasi SOLUTII si fara ea, iar VICTOR PONTA ii va arata “sperietoarea” cu noul partid al lui CALIN POPESCU TARICEANU si liderul KELEMEN HUNOR va renunta la pretentii.

Senatorul TEODOR ATANASIU a declarat, marti, ca pretentiile UDMR privind statutul minoritatilor sunt pretentii pe care Uniunea le-a avut mereu si pe care statul nu le poate accepta, deoarece ar putea aduce in dezavantaj populatia majoritara, potrivit Mediafax.

Atanasiu a adaugat ca faptul ca UDMR conditioneaza prezenta la guvernare pe probleme ce tin de drepturile minoritatilor nu este o noutate si de fiecare data a facut acest lucru cand s-a aflat intr-o coalitie de guvernare.

Citeste si: VICTOR PONTA: Voi DISCUTA miercuri cu KELEMEN HUNOR si TITUS CORLATEAN pentru continuarea colaborarii in coalitie

“Pretentiile pe care UDMR le are acum sunt pretentiile pe care le-a avut mereu, este ceea ce cere ea de foarte multi ani si statul roman nu o sa ii dea niciodata ceea ce isi doreste, fiindca oricum minoritatile in Romania au mult mai multe drepturi decat in orice alta tara europeana. Nu putem sa aducem populatia romana in dezavantaj fata de minoritatile nationale care traiesc alaturi de populatia Romaniei. Faptul ca cei de la UDMR conditioneaza participarea la guvernare nu este o noutate pentru noi, intotdeauna au facut acest lucru, au facut aceasta presiune pe partidele romanesti in momentul in care au fost intr-o coalitie la guvernare si bineinteles de fiecare data partea romana a gasit o solutie de a iesi din incorsetare, spunandu-le ca oricand se gaseste o SOLUTIE si fara ei. Eu cred ca se va STINGE destul de REPEDE aceasta CEARTA din Guvern pentru ca UDMR va intelege ca se poate gasi o SOLUTIE si fara ea”, a spus Atanasiu.

Citeste si: KELEMEN HUNOR: Pozitia MAE privind initiativa cetateneasca pentru protectia minoritatilor este NEPOTRIVITA

Vicepresedintele PNL a adaugat ca intregul conflict este, de fapt, “un joc” in care UDMR joaca, partea romana joaca si “cine joaca mai prost pierde”.

El a adaugat ca se asteapta ca CEARTA din Guvern sa se STINGA fara ca UDMR sa aiba castig de cauza, deoarece liderii Uniunii vor intelege ca exista solutii pentru o coalitie de guvernare si fara ei.

“Exista solutii si fara UDMR, iar VICTOR PONTA ii va arata sperietoarea cu partidul domnului Tariceanu si KELEMEN HUNOR va renunta la pretentii”, a afirmat Atanasiu.

Sursa foto: realitatea.net