Teodor Atanasiu: Vom face toate demersurile necesare pentru a-l demite pe Ponta

Teodor Atanasiu nu mai crede in viitorul USL. Propus de liberali pentru ministerul Economiei, Atanasiu a declarat ca PNL va face toate demersurile pentru demiterea premierului Victor Ponta, respectiv prin initierea unei motiuni de cenzura.

“E foarte clar ca cei de la PSD, cand au facut USD-ul, nu l-au facut pentru ca mai cred in viitorul USL. E ca si cum mai crezi in casnicie si te afisezi cu amanta”, a declarat Atanasiu intr-o conferinta de presa organizata la Alba Iulia.

Liberalul  a mai spus ca e foarte clar ca populatia a dat voturile pentru USL, pentru ca PSD si PNL sa guverneze impreuna.

“Ceea ce e foarte clar pentru noi e ca populatia ne-a dat voturile pe USL, ca sa guvernam impreuna. Daca domnii astia vor sa ne dea afara, nu e niciun fel de problema, numai ca guvernul devine ilegitim in acest caz. Nu ma astept ca Victor Ponta sa aiba vreun scrupul si sa-si dea o demisie, in schimb, vom face noi toate demersurile necesare pentru a-l demite”, a declarat Atanasiu.

Intrebat care ar fi aceste demersuri, liberalul a raspuns ca motiunea de cenzura.

“Pai care sunt demersurile necesare pentru a demite un premier? Motiunea de cenzura. Nu exista un alt demers decat motiunea de cenzura”, a spus senatorul liberal de Alba.

Citeste si: Cristina Pocora: Ponta trimite PNL in opozitie si realoca votul romanilor dupa propriul interes

Teodor Atanasiu a mentionat ca motiunea de cenzura va fi initiata de catre liberali si ca va fi depusa atunci cand PNL va considera ca se intrunesc conditiile ca aceasta sa si treaca.

“O sa mai povestim noi cu unii, cu altii, o sa mai vedem cati mai sunt ridicati (…). La ritmul in care ii iau cu dosare pe baietii astia de la PSD, la ritmul de fabricare a dosarelor pentru ei si la majoritatea perfecta pe care o au, de jumatate plus unu, plus UDMR-ul, o sa discutam si noi sa vedem daca va fi inlocuit PNL cu UDMR, la guvernare, sau poate UDMR ramane in opozitie si discutam ca sa vedem exact”, a afirmat senatorul liberal.