TEODOR ATANASIU: Vom solicita PSD amanarea unor MASURI FISCALE

LIVIU DRAGNEA nu este un lider cu care liberalilor le face placere sa discute, dar poporul roman nu poate sa astepte dupa mofturi. Iata ce a declarat, marti, la postul de radio RFI prim-vicepresedintele PNL, TEODOR ATANASIU. El spune ca liberalii vor cere PSD sa amane aplicarea unor MASURI FISCALE.

TEODOR ATANASIU explica in ce vor consta consultarile cu PSD: “Noi o sa venim cu calculele in fata colegilor parlamentari si o sa discutam cu ei care sunt masurile care pot intra imediat de la 1 ianuarie si care vor trebui amanate si cu cat timp vor trebui amanate, astfel incat masura sa fie sustenabila, pentru ca datorita faptului ca Guvernul Ponta nu a luat toate masurile de restructurare a pierderilor din economia romaneasca sau a cheltuielilor inutile din economia romaneasca, nu pot fi aplicate toate de la 1 ianuarie”.

CITESTE SI: PNL vrea CONSULTARI cu PARTIDELE PARLAMENTARE pe 17 AUGUST pe tema MACROSTABILITATII ECONOMICE 

“Noi nu tinem neaparat sa fie cum spunem noi TVA-ul. Poate fi oricare din celelalte masuri amanata sau renuntat temporar la ea, astfel incat sa-si faca efectul celelalte masuri, sa vedem ca ajungem sa colectam mai mult pe cresterea bazei de impozitare si sa putem folosi toate masurile de relaxare fiscala in final”, afirma liberalul.

Intrebat daca LIVIU DRAGNEA, om politic condamnat in instanta, este un lider frecventabil pentru PNL, TEODOR ATANASIU a raspuns: “Nu este un lider cu care ne face placere sa discutam, dar poporul roman nu poate sa astepte dupa mofturi, dupa cum isi aleg partidele liderii, poporul roman are nevoie de legi care sa-i permita sa se dezvolte ca o natiune europeana si de aceea vom sta de vorba cu toate partidele parlamentare, chiar daca nu ne convin anumiti lideri”.

CITESTE SI: PNL cere Guvernului sa demareze NEGOCIEREA unui NOU ACORD cu FMI 

Copresedintele PNL, VASILE BLAGA, a declarat luni in contextul discutiilor privind reexaminarea CODULUI FISCAL ca REDUCEREA TVA ar putea fi aplicata in doua etape, astfel incat Taxa pe Valoarea Adaugata sa fie redusa la 21% de la 1 ianuarie 2016 si la 19%, de la 1 iulie.

PNL propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultari pe tema MACROSTABILITATII ECONOMICE.

Sursa foto: rei