TEODOR MELESCANU, audiat ca martor la DNA in dosarul generalului IOAN SARBU. UPDATE

TEODOR MELESCANU, fost ministru de Externe si fost sef al Serviciului de Informatii Externe, s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Potrivit primelor informatiii, TEODOR MELESCANU va fi audiat, ca martor, intr-un dosar.

UPDATE 10.05: TEODOR MELESCANU a fost chemat in calitate de martor, intr-un dosar in care este implicat un medic militar. Este vorba de generalul IOAN SARBU, fost sef al Spitalului Militar Central din Bucuresti si fost sef al Directiei Medicale din Ministerul Apararii Nationale. IOAN SARBU este acuzat de ABUZ in SERVICIU. 

TEODOR MELESCANU este, in prezent, consilier onorific al premierului VICTOR PONTA. Este posibil ca fostul ministru de Externe sa fi fost chemat pentru audieri in dosarul privind organizarea defectuoasa a votului din diaspora la alegerile prezidentiale de anul trecut.

DNA a deschis acest dosar dupa ce a primit sesizari in care i s-a cerut sa cerceteze daca Guvernul ar fi blocat intentionat desfaurarea scrutinului in diaspora, favorizandu-l astfel pe premierul Victor Ponta si defavorizandu-l pe principalul sau contracandidat, Klaus Iohannis.

TEODOR MELESCANU a fost numit atunci la sefia MAE dupa demisia lui Titus Corlatean, dar a ramas in functie doar 8 zile, dupa care si-a dat si el demisia.

Cu putin timp inainte de inceperea campaniei electorale, TEODOR MELESCANU a demisionat de la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE) pentru a se inscrie el insusi in cursa prezidentiala.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul