TEODOR MELESCANU: Nu am fost ofiter activ, acoperit, nici inainte si nici acum

Teodor Melescanu, candidat independent la presedintie, a declarat sambata seara intr-o emisiune difuzata de TVR ca nu a fost niciodata ofiter acoperit.

Intrebat de moderatori daca el este candidatul care a fost ofiter acoperit, Teodor Melescanu a raspuns ca, fiind de trei ori senator, candidatura sa a fost verificata de fiecare data de diferite institutii. “Este aberant, daca esti sef nu esti acoperit. Nu am fost nici ofiter activ, nici acoperit, nici descoperit, nici inainte, nici acuma, nici in viitor. Cred ca v-am raspuns suficient, e clar. De altfel, am trei mandate de senator, de fiecare data cand mi-am depus candidatura a fost verificata si de CNSAS, si de toti ceilalti. Daca era ceva ati fi aflat demult”, a spus Melescanu, la TVR.

CITESTE SI: TEODOR MELESCANU: Presedintele mi-a cerut numele celor care sunt ofiteri acoperiti in Guvern 

Teodor Melescanu a precizat ca desi calitatea sa de fost director al SIE ii confera anumite atuuri, acestea nu pot fi valorificate in campania sa electorala. “Evident, este unul din marile mele atuuri, numai ca nu am ce sa valorific in campanie electorala. Informatiile Serviciului de Informatii Externe sunt strict informatii de politica externa”, a afirmat Melescanu.

Rugat sa contribuie la clarificarea chestiunii legate de faptul ca este benefic sau nu ca un viitor sef de stat sa fi avut legaturi cu un serviciu secret, fostul director al SIE a raspuns ca depinde de modul in care este folosita aceasta calitate. “Daca este folosita in campanie electorala impotriva unor competitori sau a altora, sau in politica, sau pentru crearea de false majoritati prin solutii imorale, cum se spune, acesta este un lucru rau. Daca le foloseste in interesul tarii este un lucru foarte bun dupa parerea mea”, a spus Melescanu.

El a mentionat ca din pozitia pe care a ocupat-o pana de curand nu avea cum sa aiba informatii despre dosarele care au fost facute publice in ultima vreme si care se leaga de numele unor persoane lansate in cursa prezidentiala. “Nu aveam de unde sa am cunostinta despre dosarele care s-au deschis, dosarele sunt la Parchet, sunt in curs de elaborare, de cercetare, nu aveam de unde sa am informatii”, a spus Melescanu.

CITESTE SI: Melescanu: Tema “OFITERULUI ACOPERIT” s-a incheiat

Intrebat daca i se pare o pura coincidenta faptul ca exista, in prezent, in campanie electorala, multe procese televizate, candidatul independent la alegerile prezidentiale a sustinut ca este posibil ca acum sa fi ajuns la maturitate dosarele.

“S-ar putea foarte bine ca perioada campaniei electorale sa fie foarte stimulativa pentru aceste dosare. S-ar putea la fel sa fie un efort deosebit din partea justitiei, pe care nu-l putem nega sau sa consideram ca nu-l putem baga in seama, fata de ridicarea MCV — Mecanismul de Cooperare si Verificare — privind Romania, care asa, cum spuneati, are numeroase efecte, inclusiv admiterea in Schengen. Oricare din aceste lucruri poate sa fie o explicatie”, a afirmat Teodor Melescanu.

Sursa foto: adevarul.ro