TEODOR MELESCANU: Orice vrea sa se asocieze si sa sprijine candidatura mea este binevenit

Teodor Melescanu, candidat independent la alegerile prezidentiale, a declarat ca oricine doreste sa sprijine si sa se asocieze cu candidatura sa este binevenit, dar va trebui sa sprijine si programul sau politic. Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), a fost intrebat marti, la DC News, daca este de parere ca, in cazul in care Klaus Iohannis s-ar retrage din cursa prezidentiala, PNL ar sustine candidatura sa.

“Este greu de facut scenarii pe situatii ipotetice. Ce pot sa va spun este ca eu am o pozitie foarte clara: sunt candidat independent. Oricine doreste sa sprijine si sa se asocieze cu aceasta candidatura este binevenit, mai ales atunci cand ar fi vorba de o structura politica atat de importanta din viata politica, cu o singura conditie: sa nu ma sprijine numai pe mine in calitatea de candidat, dar si programul meu politic”, a punctat Teodor Melescanu.

CITESTE SI: IOHANNIS: Daca pierd procesul cu ANI voi face un act de MORALITATE care ii va multumi pe toti 

El a aratat ca, in cazul in care o instanta adopta o decizie de incompatibilitate in cazul lui Iohannis, nu mai e vorba de moralitate, este vorba de respectarea unui principiu fundamental — nimeni nu este mai presus de lege.

“Este o contradictie in ceea ce spune (Klaus Iohannis—n.r.) daca declaratia a fost intr-adevar in acesti termeni — si aici se vede in primul rand lipsa de pregatire juridica, dar si lipsa de viziune politica. Poti sa iti dai demisia din motive morale, dar in cazul in care o instanta, mai ales Inalta Curte de Casatie si Justitie, adopta o decizie care te declara incompatibil, nu mai e vorba de moralitate, e vorba de respectarea unui principiu fundamental, ca nimeni nu e mai presus de lege si ca hotararile judecatoresti sunt definitive si executorii si trebuie respectate de absolut toata lumea. Daca s-ar fi intamplat inainte, putea sa fie din considerente morale. Daca se va intampla dupa o decizie a tribunalului, nu este decat o acceptare care ar fi trebuit sa existe de la bun inceput a faptului ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata de toata lumea, in primul rand de un candidat la prezidentiale”, a spus Melescanu.

CITESTE SI: Udrea: GEORGE MAIOR ar fi o varianta buna pentru functia de PREMIER 

Klaus Iohannis a declarat marti ca va trebui sa faca “un gest de moralitate” in cazul in care va pierde procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu Agentia Nationala de Integritate, care l-a declarat incompatibil.

Sursa foto: realitatea.net