TEODOR MELESCANU: Ponta si Tariceanu detin MULT MAI MULTE INFORMATII decat aveam eu in functia de la SIE

Candidatul independent la presedintie TEODOR MELESCANU a declarat joi seara la Antena 3 ca VICTOR PONTA si CALIN POPESCU TARICEANU primesc in calitatile lor oficiale mult mai multe informatii de la serviciile secrete decat avea el ca sef al SIE, insa in cazul lor nimeni nu se intreaba daca este moral sa candideze la functia suprema in stat.

Citeste si: MELESCANU stie care este punctul slab al lui PONTA

“La SIE nu am fost cel mai mare spion al tarii, ci un manager. Serviciul are ca principal obiectiv mentinerea unei relatii stranse intre toate institutiile statului. Presedintii Parlamentului, prim-ministrul sau presedintele, de exemplu, detin mult mai multe informatii decat detineam eu in functia de la SIE. A pus cineva problema daca este moral ca premierul VICTOR PONTA sa candideze la presedintie? Sau daca e moral ca presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, sa candideze? Ei primesc informatii de la toate Serviciile Secrete. Eu le stiam doar pe cele de la SIE. Este o tema atractiva la prima vedere, dar nu are in realitate nicio relevanta. Functia la SIE a fost o paranteza a carierei mele in administratie.”, a spus Melescanu.

Citeste si: TEODOR MELESCANU: Orice vrea sa se asocieze si sa sprijine candidatura mea este binevenit

Acesta a mai aratat ca nu detine informatii pe care le-ar putea folosi in campania electorala, dar ca acestea ii vor fi foarte utile daca va ajunge presedinte.

Melescanu a mai precizat si ca nu a fost ofiter. “Nu am fost niciodata ofiter nici acoperit, nici descoperit. In ceea ce priveste cererea presedintelui Basescu referitoare la detaliile despre ofiterii sub acoperire, pot spune ca fost vorba despre o discutie intre mine si presedinte. Raspunsul meu a fost in scris, si anume ca nu se pot furniza date cu privire la apartenenta sau neapartenenta unui om ca fiind ofiter acoperit deoarece reprezinta o infraciune. Discutia a avut loc la inceputul acestui an”, a spus Melescanu.

El s-a referit si la Robert Turcescu. “In ceea ce il priveste pe Robert Turcescu, sunt simple informatii care nu au nicio valoare. Nici nu stiu daca a fost sa nu a fost ofiter acoperit si nici nu ma intereseaza. Din partea SIE nu exista niciun ofiter acoperit nici in presa, nici in Parlament, in nicio alta organizatie guvernamentala. Spun asta clar si raspicat”, a declarant Melescanu.