TEODOR MELESCANU: Presedintele mi-a cerut numele celor care sunt ofiteri acoperiti in Guvern

Teodor Melescanu, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE) si candidat independent la alegerile prezidentiale, a declarat vineri ca presedintele Traian Basescu nu a cerut o lista, ci numele celor care sunt ofiteri acoperiti in Guvern.

“Din punct de vedere al listei, asa este, este corect, presedintele nu a cerut o lista, mi-a cerut numele celor care sunt ofiteri acoperiti in Guvern. Numele inseamna mai multe persoane, de aceea m-am referit la o lista a ofiterilor acoperiti”, a spus Teodor Melescanu, candidat la Presedintie, intr-o conferinta de presa.

Teodor Melescanu a explicat ca seful statului a cerut sa se comunice daca in Guvern exista ofiteri acoperiti ai SIE sau fosti ofiteri acoperiti ai SIE si in acelasi timp sa se comunice perioadele in care au facut parte din serviciu. “S-a cerut sa se comunice daca in Guvern exista ofiteri acoperiti ai SIE sau fosti ofiteri acoperiti ai SIE si in acelasi timp sa se comunice perioadele in care au facut parte din serviciu”, a spus Melescanu.

CITESTE SI: Melescanu sustine ca Basescu l-a amenintat ca il da afara de la conducerea SIE 

Intrebat cum comenteaza afirmatiile sefului statului care a spus ca a fost o situatie fara precedent ca un sef al SIE sa refuze sa ofere o informatie unui presedinte, Melescanu a raspuns: “Nu cred ca a fost o situatie fara precedent, ceea ce a caracterizat in general activitatea serviciilor secrete a fost reforma lor si respectarea legalitatii in desfasurarea activitatilor lor. Raspunsul meu nu a fost un raspuns de refuz al meu fata de presedinte pentru ca nici nu se poate pune problema avand in vedere pozitiile noastre in stat. A fost un raspuns al SIE care a precizat cu claritate ca potrivit prevederilor legale asemenea date nu pot fi transmise nimanui”.

Melescanu a precizat ca in continuare seful statului trebuie sa beneficieze, ca si primul ministru si presedintii celor doua Camere parlamentare, “de toate informatiile care le sunt necesare pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor lor”.

“In legatura cu primirea de informatii, este evident ca in continuare presedintele trebuie sa beneficieze, ca si primul ministru, ca si presedintii celor doua Camere, ca si ministrii, de toate informatiile care le sunt necesare pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor lor si pentru adoptarea unor decizii corecte”, a aratat Melescanu.

El a sustinut ca toate aceste declaratii politice nu ajuta in niciun fel la clarificarea disputei care exista la ora actuala intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta.

CITESTE SI: Melescanu: Tema “OFITERULUI ACOPERIT” s-a incheiat

“Din punctul meu de vedere, toate aceste declaratii politice nu ajuta in niciun fel la clarificarea disputei care exista la ora actuala intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta. Daca exista asemenea probleme, ele trebuie sa fie solutionate de organele competente ale statului roman”, a spus Melescanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca nu a solicitat o lista cu ofiterii acoperiti, sustinand ca fostul sef al SIE Teodor Melescanu minte in acest caz. “Nu am cerut nicio lista. Documentul arata ca dl. Melescanu a dezinformat, continuand sa se plaseze in zona de a face politica”, a spus Basescu, la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: adevarul.ro