TEODOR MELESCANU se intalneste cu omologul sau britanic, BORIS JOHNSON! DECLARATII

Ministrul de Externe britanic Boris Johnson (foto) se va afla luni la Bucuresti, pe agenda MAE pentru 25 septembrie figurand intalnirea sa cu ministrul Externe Teodor Melescanu, informeaza News.ro.

UPDATE: Ministrul de Externe britanic Boris Johnson a scris luni seara pe Twiter ca se afla la Bucuresti pentru a-l asigura pe omologul sau roman Teodor Melescanu ca relatiile romano-britanice vor si mai puternice dupa iesirea Marii Britanii din UE.

“Ma aflu la Bucuresti in aceasta seara, pentru a-l asigura pe ministrul de Externe roman Teodor Melescanu ca legaturile dintre Marea Britanie si Romania vor fi chiar si mai puternice dupa ce Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana”, a scris Boris Johnson pe Twitter, postand si o fotografie alaturi de Teodor Melescanu.

STIRE INITIALA

“Intrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Melescanu, cu ministrul afacerilor externe al Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Boris Johnson – Bucuresti”, anunta MAE, fara insa a preciza ora intalnirii celor doi oficiali.  

Convorbirile s-ar putea concentra pe cooperarea bilaterala, dar si pe situatia cetatenilor romani din Marea Britanie.  Cu ocazia unei intalniri avute cu Teodor Melescanu, in aprilie, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, ministrul Boris Johnson a exprimat aprecierea pentru aportul comunitatii romanesti la dezvoltarea societatii britanice si a oferit asigurari privind respectares drepturilor cetatenilor romani.

Sursa foto: the guardian