TEODOR MELESCANU: Stim ce avem de facut pentru a fluidiza votul din Diaspora

Teodor Melescanu, ministrul de Externe, a declarat marti dimineata  dupa intalnirea cu reprezentantii Biroului Electoral Central (BEC) ca stie ce are de facut pentru a fluidiza si asigura participarea tuturor cetatenilor la vot in strainatate.

“Avem un plan de masuri, stim ce avem de facut pentru a fluidiza si asigura participarea tuturor la vot. Am discutat cu reprezentantii BEC sa vedem in ce masura propunerile noastre sunt in spiritul si litera legii”, a spus Melescanu la sediul BEC. “Vom elabora un document pe care il vom trimite in cursul zilei de astazi la BEC, apoi vom organiza o conferinta de presa in care va vom anunta care vor fi deciziile”, a mai spus ministrul de Externe.

CITESTE SI: MELESCANU: Voi discuta cu reprezentantii BEC pe marginea imbunatatirii conditiilor de votare din Diaspora 

In privinta cresterii numarului de sectii, el a precizat ca “este o optiune teoretica si aceasta in conditiile in care pe lege se dovedeste ca acest lucru este posibil, de a schimba regulile in timpul jocului”.

Intrebat daca are un proiect de ordonanta de urgenta, Melescanu a raspuns ca vine cu toate proiectele pregatite, inclusiv cu un proiect pentru alocarea de bani.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA: MAE nu are competente in stabilirea procesului electoral in Diaspora 

“Ce sa ne mai ascundem dupa deget. Din puctul de vedere al legsilatiei actuale nu se poate suplimenta numarul de sectii de votare, dar daca vom gasi o solutie atunci o vom pune in aplicare. Cel mai sigur este sa lucram la fluidizarea votarii in sectiile deja existente in Diaspora”, a adaugat Melescanu.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a discutat marti cu reprezentantii BEC despre organizarea turului doi al alegerilor prezidentiale in strainatate.

Sursa foto: realitatea.net