Teodorovici: 5 metri cubi pe cap de familie din consumul lunar de apa ar putea sa aiba TVA de 9%

Taxa pe valoarea adaugata (TVA) ar putea sa scada la 9% la apa de consum pentru populatie, in limita a 5 metri cubi, a declarat luni, pentru Agerpres, EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finantelor Publice.

“Este o initiativa mai veche de-a mea pe care vroiam s-o aplic. 5 metri cubi pe cap de familie din consumul lunar sa aiba TVA de 9% la casnici. Din ce data inca nu stim. Trebuie sa facem niste calcule intai. Se va aplica doar la casnici, nu si la agentii economici”, a spus EUGEN TEODOROVICI.

CITESTE SI: EUGEN TEODOROVICI: Nu vrem ca ANAF sa fie BAU-BAU

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni ca propunerea privind REDUCEREA TVA la apa de consum va fi analizata de ministrii social-democrati.

“A fost o propunere din partea unor colegi ai nostri (reducerea TVA la apa de consum — n.r.). Dar am cerut pentru luni sa avem o analiza — ce inseamna, cat costa, cui se adreseaza — pentru ca e o masura mai putin fiscala cat una sociala. Si doamna ROVANA PLUMB, care a avut aceasta propunere mai demult, impreuna cu domnul TEODOROVICI cu ceilalti colegi ai nostri parlamentari, luni ne prezinta o analiza”, a precizat VICTOR PONTA la finalul BPN al PSD.

Intrebat daca este de acord cu o astfel de propunere, el a raspuns: “Evident. De altfel, e o reglementare practicata la nivel european. Si, daca am ajuns cu alimentele la reglementarea europeana — ca doar Danemarca si Ungaria n-au TVA la produse alimentare — ca si la celelalte produse la fel si cu altele cum e apa, da, putem sa mergem pe reglementari europene. Important este sa ajustam impactul (bugetar — n.r.)”, a adaugat presedintele PSD.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: REDUCEREA TVA se va aplica la toate ALIMENTELE incepand cu 1 iunie. UPDATE 

Premierul VICTOR PONTA a anuntat recent REDUCEREA TVA la 9% la toate produsele alimentare, la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica, incepand de la 1 iunie, anul acesta.

Sursa foto: adevarul.ro