TEODOROVICI: ACCIZELE la CARBURANTI nu vor SCADEA in 2016

Desi Guvernul a promis, ACCIZELE la CARBURANTI nu vor scadea cu pana la 20 la suta anul viitor, si in concluzie nici pretul benzinei si al motorinei nu va fi mai mic. Ministrul de Finante, EUGEN TEODOROVICI, sustine ca decizia a fost luata de senatorii din Comisia de Buget, care au eliminat din noul Cod Fiscal reducerea ACCIZELOR la CARBURANTI propusa de Executiv.

”Acciza propusa de noi in CODUL FISCAL sa fie redusa de anul viitor la combustibil a fost eliminata de catre Senat, de catre Comisia de buget. Asta inseamna pe buget un efort mai mic cu trei miliarde si ceva de RON, aproximativ”, a declarat EUGEN TEODOROVICI.

CITESTE SI: TEODOROVICI: Un nou acord cu FMI, un motiv in plus ca ROMANIA sa se poata imprumuta mai ieftin 

Varianta noului COD FISCAL trimisa de Guvern Parlamentului prevedea de anul viitor o reducere de pana la 20 la suta a ACCIZELOR la CARBURANTI. O masura care ar fi dus la scaderea pretului la pompa. Si asta dupa ce in anul 2013 CARBURANTII s-au scumpit cand a fost introdusa supraacciza de 7 eurocenti pe litru.

Insa propunerea Guvernului a fost eliminata din noul COD FISCAL de senatori din Comisia de Buget. Nici impozitul pe dividente nu va fi eliminat de anul viitor, a anuntat ministrul de Finante EUGEN TEODOROVICI.

CITESTE SI:  EUGEN TEODOROVICI: REDUCEREA TVA la apa, un sprijin pentru consumatori si operatori 

”In Senat s-a facut un amendament si s-a propus o impozitare cu 5 la suta din 2016. Este totusi o scadere substantiala de la 16 la suta, cat e azi, la 5 la suta”, a mai spus ministrul EUGEN TEODOROVICI.

Sursa foto: realitatea.net