TEODOROVICI anunta cati bani in PLUS a adus la buget REDUCEREA TVA LA ALIMENTE

Ministrul Finantelor Public, Eugen Teodorovici, a declarat vineri ca reducerea TVA la 9% la PRODUSELE ALIMENTARE a adus la buget 900 de milioane de lei in luna iunie, relateaza Agerpres.

“IMPACTUL BUGETAR estimat pentru luna iunie a fost de 500 de milioane de lei. Nu numai ca cifrele acopera acest gol, dar avem UN PLUS de 400 de milioane de lei pentru luna iunie. Suma de 900 de milioane de lei arata ca masura a fost binevenita, ceea ce indica faptul ca si celelalte masuri din Codul Fiscal VOR AVEA ACELASI EFECT”, a explicat Teodorovici.

Potrivit acestuia, raportat la luna iunie 2014, DIFERENTA DE INCASARI este de 60 de milioane de lei, in plus.

CITESTE SI: PONTA anunta INCASARILE ANAF pe luna IUNIE, prima cu TVA la ALIMENTE de 9%

“Este o CRESTERE SUBSTANTIALA si nu avem motive sa credem ca acest impact nu va continua”, a precizat ministrul de resort.

Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) s-a redus de la 1 iunie 2015 de la 24% la 9% pentru toate categoriile de produse alimentare.

De asemenea, cota redusa de TVA de 9% s-a aplicat pe tot LANTUL ECONOMIC de la productie pana la vanzarea catre consumatorul final de catre toti furnizorii, indiferent de calitatea acestora, respectiv producatori sau comercianti.

Sursa foto: cariereonline