TEODOROVICI, despre CODUL FISCAL: Va trece in aceeasi forma si va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016

Ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI, a declarat la B1 TV ca noul Cod Fiscal va fi adoptat in aceeasi forma, iar data de intrare in vigoare va ramane aceeasi, adica 1 ianuarie 2016.

“Codul Fiscal va fi adoptat fie de Guvern, fie de Parlament, avem ambele instrumente la indemana. Fie Guvernul sa-l adopte, fie Parlamntul, printr-o sesiune extraordinara sa-l adopte si dupa aceea, presedintele sa-l promulge. Ambele pot fi luate in calcul.

E mai bine ca Parlamentul sa-si asume acest vot, fie si pentru a vedea cum voteaza cei care au fost, in iunie, de acord cu el, si astazi comenteaza, se opun sau incearca sa lase ideea ca nu e sustenabil”, a declarat TEODOROVICI.

CITESTE SI: TEODOROVICI: Vom infiinta o noua structura care va analiza achizitiile publice si modul in care sunt cheltuiti banii publici

TEODOROVICI a precizat ca adoptarea Codului, fie de catre Parlament sau Guvern, trebuie sa aiba loc pana la 1 septembrie, ca apoi sa fie trimis presedintelui spre promulgare.

CITESTE SI: TEODOROVICI: In Guvern se analizeaza cea mai buna varianta privind CODUL FISCAL

“Intoarcerea sa in Parlament pentru rediscutare, pentru analize. Oricare dintre masurile sa fie scoasese, reduse, sau amanate tot ne duc dincolo de tinta de 1% deficit pe 2016. Dansii nvoca incalcarea acestui angajament asumat de Romania in 2010, ceea ce nu este fezabil. Codul va fi trimis in aceeasi forma spre promulgare. Pana la 1 septembrie el trebuie sa fie trecut prin una cele doua forme legale. Data de intrare in vigoare ramane aceeasi, 1 ianuarie 2016”. a adaugat acesta.

Sursa foto ziua veche