TEODOROVICI: Impactul LEGII SALARIZARII BUGETARE nu este cuprins in DEFICITUL pe 2016

Impactul LEGII SALARIZARII IN SECTORUL BUGETAR nu este cuprins in DEFICITUL BUGETAR anuntat pentru 2016 la sub 3% din PIB, a declarat vineri ministrul Finantelor Publice, EUGEN TEODOROVICI.

“Nu este inclusa (legea), doar ceea ce s-a aprobat pana in prezent de catre Guvern, de catre Parlament, si masurile care vor fi marti aprobate in sedinta de Guvern (modificarile la Codul Fiscal — n.r.). Include si majorarea de 5% pentru pensii anuntata de ministrul Muncii si majorarile salariilor la profesori si la medici”, a precizat ministrul Finantelor.

El a precizat ca impactul unei astfel de legi nu a fost calculat. Actul normativ urmeaza sa fie trimis in Parlament in perioada urmatoare, si apoi se va sti exact care va fi forma finala a legii, a mai spus Teodorovici.

CITESTE SI: RECTIFICARE BUGETARA: VICTOR PONTA: DEFICITUL BUGETAR VA RAMANE 1,86%. UPDATE

In ceea ce priveste spatiul fiscal care ramane Guvernului pentru a putea adopta aceasta lege, pentru a mentine deficitul bugetar sub 3% din PIB, ministrul Finantelor a aratat ca acesta va fi cunoscut in momentul in care bugetul pe 2016 va fi trimis in Parlament si mai ales forma sa finala.
Bugetul va fi trimis in Parlament “la termenul legal, adica in noiembrie”, a mai spus ministrul de resort.

Bugetul de stat pe 2016 ar putea fi fundamentat pe o crestere economica estimata la 3,4%, o inflatie medie anuala de 1,7% si un curs de schimb de 4,44 lei/euro, reiese dintr-un document postat pe site-ul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului, care cuprinde propunerile de buget pentru 2016 si estimarile pentru anii 2017 — 2019 transmise de Ministerului Finantelor Publice ordonatorilor principali de credite.

Sursa foto: aktual24