TEODOROVICI: Obligatia GUVERNULUI este de a se ASIGURA ca preturile NU VOR CRESTE dupa scaderea TVA

Obligatia Guvernului e de a se asigura ca scaderea TVA la alimente nu este invers proportionala cu cresterea preturilor, sustine ministrul de Finante, EUGEN TEODOROVICI. 

Intrebat daca executivul este ingrijorat de marirea nejustificata a preturilor in contextul reducerii TVA, Teodorovici spune ca “categoric, ca si Guvern, ne dorim foarte mult ca aceasta masura benefica pentru piata sa se reflecte intr-adevar la consumatori si sa nu fie, ca sa spun asa, prin astfel de masuri anticoncurentiale, sa fie diluata. Aceasta este obligatia noastra si preocuparea noastra ca si Guvern”.

 

CITESTE SI: VICTOR PONTA ii AMENINTA pe COMERCIANTI: Vom pune TAXE FOARTE MARI

Pe de alta parte, Ministrul Agriculturii monitorizeaza atent piata si cere ca orice neregula sa fie sesizata autoritatilor competente – Consiliul Concurentei, ANAF, ANPC, scrie Mediafax.

CITESTE SI: DANIEL CONSTANTIN: VOM ANALIZA FIECARE PORTITA LEGISLATIVA PENTRU A NU EXISTA O CRESTERE A PRETURILOR INAINTE DE REDUCEREA TVA

Guvernul a decis ca taxa pe valoarea adaugata sa scada la noua procente pentru produsele alimentare si bauturile non-alcoolice, de la 1 iunie, insa se pare ca lanturile de magazine au inceput sa majoreze preturile cu 30%.

Sursa foto www.cotidianul.ro