TEORIE SOCANTA: Lipsesc aproape 300 de ani din istorie!

Mai multi oameni de stiinta din Germania au vorbit, de-a lungul timpului, despre un fenomen pe cat de bizar, pe atat de interesant. Ei au lansat Ipoteza Timpului Fantoma, potrivit careia perioada de timp cuprinsa intre anii 614-911 nu a existat cu adevarat, ci a fost “inventata” de oameni foarte influenti ai vremii pentru diverse interese personale.

Conform site-ului efemeride.ro, initiatorul acestei teorii a fost Heribert Illig, cel care a considerat ca cei 297 de ani nu au existat niciodata. Desi ar putea fi contrazis de mai multe evenimente din istorie, el considera ca subiectul trebuie aprofundat cu atentie.

Teoria lui Illig a fost sustinuta mai tarziu de un alt german, Hans-Ulrich Niemitz, cel care a editat o lucrare in care a expus presupusele motive ale “saltului in istorie”. Niemitz era de parere ca eroii Timpului Fantoma sunt Otto al III-lea, Imparatul Sfantului Imperiu Roman si Papa Silvestru al II-lea, principala lor motivatie fiind celebrarea mai rapida a primului sfarsit de mileniu.

Otto si complicele sau ar fi „umplut” acest gol de trei secole cu evenimente istorice extrem de interesante, dar complet imaginare.

CITESTE SI: DOVEZI INCREDIBILE ALE UNEI CIVILIZATII ANTICE AVANSATE

In conditiile in care oamenii din acea perioada nu detineau ceasuri, timpul era o unitate de masura extrem de volatila. In acest fel, o perioada de aproximativ 300 de ani a fost adaugata in calendar si pe langa aceasta si evenimente istorice importante, care in realitate nu s-ar fi petrecut niciodata si mai mult de atat, noi nu ne aflam in 2014 , ci in 1717.

Pornind de la aceasta intrebare, specialistii germani au reusit sa elaboreze aceasta teorie impresionanta. Pentru ca orice teorie trebuie argumentata, atunci cei doi au pus pe tapet numeroase lacune ale istoriei. in sprijinul teoriei sale, Illig aduce faptul ca pentru perioada 614-911 nu exista nicio dovada fizica de existenta, descoperirile arheologice din acea vreme fiind foarte rare. In plus, nu s-au creat opere literare sau de arta, nu s-au facut progrese recunoscute in agricultura sau tehnologie. Si, poate cel mai important, nici macar nu au avut loc razboaie demne de luat in seama.

Sute de orase bizantine par sa fi fost nelocuite in acest timp, in vreme ce descoperirile din Spania cucerita de musulmani nu incep odata cu anul 711 (anul cuceririi musulmane), ci cu inceputul secolului X.

Mai mult, celebrul rege al francilor, Carol cel Mare, nu este nimic altceva decat un personaj inventat sau imaginar care nu a existat niciodata. Cu toate acestea, istoria ne aminteste ca de fapt Carol cel Mare a fost parintele Europei si in perioada domniei sale a cucerit Italia si a dorit sa reinvie vechiul Imperiu Roman.

CITESTE SI: IN CHINA S-A DESCOPERIT O PIRAMIDA DE ORIGINE EXTRATERESTRA

Orchestratorii acestei mari falsificari ar fi imparatul bizantin Constantin al VII-lea (905-959), imparatul Sf.Imperiu Roman, Otto al-III-lea (980-1002) si Papa Silvestru al II-lea (946-1003). Motivatia a fost ca Otto al III-lea a dorit sa fie vazut precum succesorul lui Iisus pe Pamant, motiv pentru care a recurs la numeroase falsuri si minciuni. Otto era strans legat de imparatul Constantin prin mama sa. In acest sens, initiatorii teoriei timpului fantoma sustin ca in acea perioada, Constantin i-a obligat pe scribi sa copieze toate documentele din vechiul stil, numit si majuscule, in noul stil, numit minuscule. Acesta a fost momentul in care istoria a fost pur si simplu rescrisa, in felul in care a ordonat imparatul.