TERAPIE asistata de ANIMALE, in Sectorul 6

Patru caini care au fost salvati de pe strada au din aceasta saptamana intrare libera la Centrul pentru Persoane Varstnice “Sfantul Mucenic Fanurie”, unde vor interactiona in scop terapeutic cu beneficiarii complexului, au anuntat joi reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Mulan, Tuca, Tibi si Richi au fost selectionati si pregatiti de persoane competente, cu scopul de a imbunatati calitatea vietii batranilor internati in centru, persoane lipsite de locuinta si suport familial. Dupa ce si-au incheiat cu succes pregatirea, patrupedele au trecut examenele obligatorii pentru a putea fi considerate ANIMALE de TERAPIE.

Citeste si: Expozitie foto cu CAINI oferiti spre ADOPTIE, la metrou

Sedintele se desfasoara in prezenta psihologilor, care monitorizeaza atat interactiunea dintre om si animal, cat si evolutia pacientului.

Programul “Caini pentru Oameni” a debutat in urma cu sapte ani pe raza Sectorului 6, fiind destinat initial copiilor cu dizabilitati. Succesul acestei TERAPII inedite a condus la extinderea proiectului, in urma cu doi ani, la o alta categorie de beneficiari, anume persoanele in varsta, rezidente ale Complexului de Servicii Sociale “Floare Rosie”.

Potrivit sursei citate, valoarea terapeutica a interactiunii cu un animal consta in abilitatea acestuia de a aborda oamenii intr-o maniera impartiala, neconditionata, fara a judeca persoana dupa criterii si prejudecati.

Citeste si: MOTIVARE CAB: Legea cainilor fara stapan, in contradictie cu normele privind contractele de gestionare

Terapia asistata de animale (AAT) a fost introdusa ca metoda alternativa de terapie in anii `60, in SUA, avand ca scop imbunatatirea functiilor sociale, emotionale si cognitive ale persoanelor cu diferite afectiuni sau probleme psiho-sociale.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6