TERMENUL de obtinere a TITLULUI DE DOCTOR pentru cadrele didactice universitare a fost PRELUNGIT de Guvern

Guvernul a PRELUNGIT pana la finalul lunii septembrie 2015, printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Legii educatiei, TERMENUL pana la care cadrele didactice din invatamantul universitar isi pot obtine TITLUL DE DOCTOR, in caz contrar urmand sa isi piarda postul in invatamant.

“Vizeaza peste 1.000 de cadre didactice din universitatile romanesti care detin titlul de asistent sau lector, respectiv sefi de lucrari, fara a avea lucrarea de doctorat finalizata. Legea educatiei prevede ca la patru ani de la intrarea in vigoare (pe 9 februarie 2015 – n.r), aceste cadre didactice trebuie sa paraseasca sistemul educational”, a explicat ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU.

Citeste si: SORIN CIMPEANU: VICTOR PONTA trebuie sa REVINA la Ministerul Educatiei cu CERERE DE RENUNTARE LA TITLUL DE DOCTOR

El a aratat ca printr-o asemenea iesire din sistem, mediul universitar ar fi prejudiciat.

Citeste si: GUVERNUL modifica LEGEA pentru ca VICTOR PONTA sa poata renunta la titlul de doctor

“Avand in vedere ca aceste cadre didactice in luna octombrie 2014 au inceput un proces de pregatire cu studentii, au predat lucrari practice, au predat ore de laborator, o parasire intempestiva la o data arbitrara (..) ar prejudicia grav sistemul educational in mediul universitar”, a mai spus ministrul Educatiei.